Chelys Sonora. Foto: PR
Chelys Sonora. Foto: PR

Sint Jorisconcert met duo Chelys Sonora

Muziek

BREDEVOORT - Het optreden van duo Isabel Favilla en Giulio Quirici tijdens het Sint Jorisconcert kan wegens ziekte geen doorgang vinden. Duo Chelys Sonora neemt de zaak waar en treedt op zondag 12 maart om 15.00 uur op in de Sint Joriskerk, Markt 3 te Bredevoort.

Het duo bestaat uit Clare Beesley, fluit en Earl Christy, luit/theorbe. Zij brengen muziek ten gehore van G.F Händel, J.M. Leclair, B. J. Hagen, J.Hotteterre le Romain en J.S. Bach
Duo Chelys Sonora probeert de kamermuziek uit de 18e eeuw weer te ontdekken en tot uitvoering te brengen. Het duo weerspiegelt het natuurlijke gevoel van intimiteit en gratie dat te vinden is in barok- en galantmuziek met het delicate geluid van de fluit en de subtiele resonantie van de luit.
Clare Beesley is gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk op fluiten die de periode van de Renaissance tot de Romantiek overspannen. Ze speelt samen met de orkesten Concerto Amsterdam, Collegium Musicum Den Haag en Accademia Amsterdam. Tevens leidt ze het Renaissance fluitgezelschap Catch As Catch Can.
Earl Christy is een Amerikaanse luitist. Hij is actief in met het opnieuw tot leven brengen van lange verwaarloosde muziek voor de luit. Earl is momenteel gespecialiseerd in de muziek voor barokke luit uit de latere 17e en 18e eeuw. Hij is ook een actief componist voor de barokke luit. Zijn cd ‘Neue Lautenfrüchte’ met zijn eigen composities voor luit is enthousiast ontvangen door talloze internationale muziektijdschriften.
Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 14 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit