Links Jesse van Zolingen met Christiaan ter Haar en Coen Derksen in de AFM studio. Foto: Karin Stronks
Links Jesse van Zolingen met Christiaan ter Haar en Coen Derksen in de AFM studio. Foto: Karin Stronks

Eerste namen Sjoksfestival 2023 bekend

Muziek

AALTEN – Het laatste weekend van mei barst in het centrum van Aalten de 31ste editie van het Sjoksfestival los. Top tributebands staan on stage op vrijdag 26 mei. Zaterdagmiddag 27 mei kan de jeugd van elf tot vijftien jaar voor de tweede keer kennis maken met het ultieme festivalgevoel op het Sjoksfestival Junior, zaterdagavond zetten coverbands en lokale en nationaal bekende Dj’s het Aaltense centrum op stelten. Op vrijdag 6 januari zijn in de AladnaFM studio de eerste namen bekend gemaakt.

Het AFM programma Muziekexpress is in volle gang, kort na het journaal van 19.00 uur maken Christiaan ter Haar en Coen Derksen van de stichting Sjoksevenementen hun opwachting. Ze worden vergezeld van Jesse van Zolingen, Niek Lentink en Rik Dunnewold van LOFT, waar ook Rogier Hoekstra deel van uitmaakt. De mannen van LOFT zijn Dj en producenten van evenementen. Tussen de muziek door worden de woordvoerders van het Sjoksfestival aan de tand gevoeld.
Alle ingrediënten van voorgaande edities zijn opgenomen in het programma. Ook dit jaar presenteert de stichting sjoksevenementen een tweedaags festival met vrijdags de tribute-avond. Zaterdag staan het Sjoksfestival Junior, het sjoksdinerarrangement en in de avond top Dj’s en super coverbands geprogrammeerd. “We organiseren het festival ook dit keer met SETZ huiskamer, partycentrum ’t Noorden, oerkroeg Schiller, café Leuven en restaurant Stegers. We gaan weer voor een fantastische happening met veel van hetzelfde en een aantal verbeteringen!”

Vannstein
Een bijzondere tributeband staat op vrijdagavond 26 mei on stage. “Vrijdag is de laatste act Vannstein, een grote wens van de Aaltense horeca, één van de beste tributebands van Rammstein. De brandweer zal ons hier waarschijnlijk bijstaan”, grapt Christiaan ter Haar van de stichting sjoksevenementen. “De show is fantastisch, daarom is Vannstein de laatste tributeband van deze avond, dan is het donker, het effect is dan het mooist!”
Zaterdagmiddag staat in het teken van het Junior Sjoksfestival voor jongeren tussen elf en vijftien jaar. Coen Derksen van de organisatie: “Voor de tweede keer wordt dit evenement samen met Figulus Welzijn georganiseerd. We zorgen voor muziek, special effects en leuke activiteiten op het Hoge Blik. Doel is dat ook de jeugd kan kennismaken met het ultieme festivalgevoel.” Christiaan voegt toe: “Leuk detail is dat veertien- en vijftienjarigen vrijwilligerswerk doen op het Sjoksfestival Junior!”

LA$$A en Jody Bernal
LOFT heeft de line up van Dj stage op Hoge Blik vrijwel rond. Naast een fantastisch programma zorgen ze ook voor de aankleding op en rondom Dj stage. Special effects ontbreken hier uiteraard niet. Enkele grote namen zijn Dj LA$$A, een begrip in de hiphop scene, en Jody Bernal. LA$$A bestormt in 2022 de Nederlandse hitlijsten met ‘ABC’ en ‘1234’. Jesse: “Jody Bernal is bekend van de grote hit ‘que si, que no. Tegenwoordig maakt hij furore als Dj.”
Op main stage, het grote podium op de markt, staan top coverbands op de planken. De Palomas zorgen voor heerlijke meezingers en een flinke dosis onvervalste gezelligheid! Zij worden afgewisseld door de Rousers, een jonge band met een American Baseball thema. “De Rousers hebben een Aaltenaar binnen de gelederen, gitarist Kelvin te Brake maakt deel uit van de band. Ze spelen onder het motto ‘we make live music great again’! Dat belooft wat!” Het programma van de zaterdagavond gaat door tot 2.00 uur. “Daar zijn we heel blij mee!” 
De setting op de markt wordt dit jaar heel anders. Coen Derksen: “Er is dit jaar één groot podium. Dat betekent dat de omzetting, de change over, bij het wisselen van de bands snel en effectief moet zijn. We gaan het zien, in principe bieden we een non stop programma. Hoe het eruit gaat zien? Dat vertellen we nog niet…” Op de socials van het Sjoksfestival wordt binnenkort de start van de ticketverkoop bekend gemaakt en meer nieuwe namen.


www.sjoks.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit