Het Edenwood Duo. Foto: Isabelle Pateer
Het Edenwood Duo. Foto: Isabelle Pateer Isabelle Pateer

Sint Jorisconcert met Het Edenwood Duo

Muziek

BREDEVOORT - Het Edenwood Duo verzorgt zondag 8 januari in de Sint Joriskerk in Bredevoort een optreden. Het duo bestaat uit Catherine Struys (gitaar) en Wouter Vercruysse (cello). Zij komen met het programma ‘Light Blue’ waarin zij muziek ten gehore brengen van Nathan Kolosko, Daan Manneke, Giorgio Mirto, Asgeir Aarøen en Mathias Duplessy.

In 2016 besloten Catherine Struys en Wouter Vercruysse om ook op het podium een duo te vormen. Vanaf de start spitsten zij zich toe op het verkennen van het originele repertoire voor cello en gitaar.
In 2017 was het duo de ontdekking op het Cap Ferret Music Festival in Frankrijk. Daarna volgden lovende reacties op hun cd-opnamen en werd het duo veelvuldig gevraagd om op te treden. Laurent Graulus schreef in Musiq3 van december 2017: “Catherine Struys en Wouter Vercruysse: twee gepassioneerde musici die nieuwe paden betreden langs een repertoire waarvan we zelfs niet eens wisten dat het bestond. Een lovenswaardig initiatief van twee geïnspireerde muzikanten die zich kunnen beroepen op een solide techniek en zich uitdrukken met een poëtische zeggingskracht”.

Catherine Struys behaalde de meestergraad voor gitaar aan de IMEP te Namen bij Maria Nieves Mohino. Als soliste trad ze op in België, Nederland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Haar eerste cd, Saudade, verscheen in 2008 en bevat Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek uit de 20ste eeuw. Sinds januari 2014 is Catherine Struys artistieke adviseur bij het festival Kaléidoscope de la Guitare te Rixensart (België).
Wouter Vercruysse behaalde het diploma Master of Music met grootste onderscheiding voor cello aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Judith Ermert. Als solist en chambrist bracht hij concerten in ’s werelds meest prestigieuze zalen zoals: Carnegie Hall New York, Shanghai Oriental Arts Center, Cité de la Musique Parijs, Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam en het Paleis voor Schone Kunsten Brussel.

Het concert begint om 15.00 uur aan de Markt 3 en duurt een uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 14 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.


sintjorisconcerten.nl

www.edenwoodduo.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant