De Beets Brothers. Foto: Govert Driessen
De Beets Brothers. Foto: Govert Driessen govert driessen

Top Jazz in Oude Helenakerk; de Beets Brothers

Muziek

AALTEN - Het HelenaHuis in Aalten presenteert met gepaste trots op zaterdag 4 maart het top Jazz trio de Beets Brothers. Het instrumentale concert wordt gehouden in de Oude Helenakerk. Henk Heijnen, jazzliefhebber, initiatiefnemer en eigenaar van het HelenaHuis, geeft aan: “Dit concert is uniek voor Aaltense begrippen. We zijn ontzettend trots dat de Beets Brothers hier komen optreden. Jazzmusici, opgegroeid in de Achterhoek, van wereldfaam!”

Door Karin Stronks 

De contacten met de Beets Brothers zijn bij toeval ontstaan. Henk Heijnen vertelt: “Een advertentie in een lokale krant trok mijn aandacht. Hanneke Vermet meldde dat zij kleiner ging wonen en zij zocht een bestemming voor haar dertien schilderijen, vrij grote werken. Ik besloot haar een bericht te sturen.” Er volgt een gesprek met Hanneke Vermet. “Daarna hoorde ik enkele maanden niets.” Vermet zoekt weer contact met de organisatie van het HelenaHuis. Ze zegt: “Mijn schilderijen moeten goed terechtkomen. Het zijn mijn ‘kindjes’…” Vijf minuten later is een afspraak beklonken en worden de kunstwerken overgedragen aan het HelenaHuis. “De schilderijen zijn prachtig, groot, kleurrijk, en hebben een religieuze achtergrond. Ze passen precies in de sfeer van het HelenaHuis. En mevrouw Vermet vroeg geen bedrag, maar deed een voorstel. Dat haar zonen, de Beets Brothers, een concert konden/mochten verzorgen in Aalten. Nou, dat vond ik een geweldig aanbod!”
Er wordt gebrainstormd met de organisatie van LSA Music, met het kerkbestuur van de Oude Helenakerk en met het Restauratiefonds van de Oude Helenakerk. “We hebben constructief overleg gehad met alle partijen. Ik heb aangegeven dat ik kosten noch moeite wil sparen voor dit bijzondere optreden. Dit is zó groots, zó mooi! We willen er samen een perfect concert van maken!” Het Restauratiefonds van de Oude Helenakerk zal de complete catering verzorgen, het kerkbestuur geeft toestemming om het optreden in de Oude Helenakerk te houden en LSA Music helpt met het regelen van de online kaartverkoop, daar hebben ze ervaring mee. Ook voor een professionele lichtshow en het perfecte geluid wordt gezorgd.
De plannen zijn in gang gezet, de puntjes worden de komende tijd op de i gezet. Team HelenaHuis is enthousiast over het komende optreden van de Beets Brothers. “Het is toch geweldig dat een kleine advertentie in de krant zulke grote gevolgen heeft!”
De Beets Brothers zijn over de hele wereld een begrip in de jazzscene. Het begint allemaal in Groenlo, waar de broers opgroeien en vanaf jonge leeftijd op de planken staan. Om in de vele cafés en voor podia gevraagd te worden om te komen optreden, speelden de Beets Brothers destijds een breed repertoire. Zij lieten zich inspireren door de jazz, funk en rock van artiesten als David Sanborn, Shakatak en zelfs Whitney Houston. Zij speelden de thema’s en improviseerden er vervolgens overheen. Bespelen zij tegenwoordig contrabas, tenorsaxofoon en vleugel, destijds waren dat de basgitaar, tenor- en altsaxofoon, Fender Rhodes en keyboard.

Informatie
De Beets Brothers, concert op zaterdag 4 maart in de Oude Helenakerk, Landstraat 22, Aalten. Aanvang 20.00 uur, kerk open vanaf 19.15 uur. Tickets à 20 euro verkrijgbaar via concerten.eventgoose.com vanaf dinsdag 15 november.
Voor losse verkoop kan men terecht bij Messink & Prinsen, Landstraat 39, Aalten en bij HelenaHuis, Landstraat 11, Aalten.
Het HelenaHuis is elke zaterdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit