West of Eden. Foto: PR

West of Eden. Foto: PR

Zweeds folkjuweel met een Keltische ziel

Muziek

IJZERLO - Als je denkt dat de top van de Keltische folk exclusief vanaf de Britse eilanden komt, weet je na het concert van West of Eden beter. Op donderdag 22 september speelt deze Zweedse theaterband bij Boerderij ’t Westendorp in IJzerlo. 

West of Eden, met frontliners Jenny en Martin Schaub, heeft onmiskenbaar een Keltische ziel. Verworven tijdens een Ierlandtrip van het tweetal in hun studententijd, bleef de liefde voor de Keltische muziek voor altijd hangen. In 1995 richtten ze West of Eden op en inmiddels heeft de band met zijn unieke Celtic sound fans over de hele wereld. Internationale muziekcritici bestempelen West of Eden als ‘de top in hun genre’.
Het boerderijconcert van West of Eden belooft een avond vol levendige folkmuziek met een scala aan traditionele akoestische instrumenten en de betoverende stem van Jenny Schaub. Op hun repertoire staan klassieke folksongs, traditionele jigs en reels, maar ook moderne folkrock. Ook een goed verhaal tussen de songs door wordt niet geschuwd.
Alle informatie over het concert en over de band is te vinden op www.hetwestendorp.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit