De Plucker Muzikanten treden op bij Dinxperwick Swingt. Foto: PR

De Plucker Muzikanten treden op bij Dinxperwick Swingt. Foto: PR

Dinxperwick Swingt

Muziek

DINXPERWICK - Na een onderbreking van twee jaar door maatregelen rondom corona wordt het zomermuziekfestival Dinxperwick Swingt gehouden op 26 augustus. Muziekgroepen en individuele musici uit Duitsland en Nederland verheugen zich op optredens in Dinxperlo en Suderwick, in Dinxperwick!

Inwoners en gasten zijn van harte uitgenodigd om in het grensdorp Dinxperwick gratis te genieten van muziek, zowel binnen als buiten, alle muzikanten treden onbezoldigd op! De organisatoren willen hen hartelijk danken hiervoor. 

Dit jaar staat Dinxperwick Swingt in het teken van het 800-jarig bestaan van de stad Bocholt. Daarom zal het Projectkoor Stedenband de muzikale opening voor zijn rekening nemen met onder meer Mozarts ‘Lof der vriendschap’ en het Europese volkslied. Om 16.00 uur zullen Gudrun Koppers, locoburgemeester van de stad Bocholt, en Anton Stapelkamp, burgemeester van Aalten, dit grensoverschrijdende muziekfestival op het Prins-Claus-Plein in Dinxperlo openen. 

Het Shantychor Bocholt zal optreden op het dorpsplein in Suderwick en het binationale koor Vision in de naburige protestantse kerk. Met Sixpack en het DJ Scheer-evenement belooft Dinxperwick Swingt dit jaar een lange nacht onder ‘buren’ te worden. De organisatoren van B.I. Dinxperwick e.V. en Stichting Markt Dinxperlo wensen alle gasten en deelnemers veel muzikaal plezier in Dinxperwick!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant