The Dublin Legends. Foto: Wouter van Noort
The Dublin Legends. Foto: Wouter van Noort

The Dublin Legends (Voorheen The Dubliners) in IJzerlo

Muziek

IJZERLO - De bekende band uit Ierland, The Dubliners, sinds een aantal jaren The Dublin Legends genaamd, komt voor een concert naar IJzerlo op zaterdag 30 juli. Deze band zorgt voor een bijzonder optreden bij de boerderij van Suzie’s farm, boerderij ’t Westendorp. Het optreden begint om 20.00 uur, reserveren is noodzakelijk.

Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waant het publiek zich binnen een paar minuten in een Irish pub. Het kloppend hart van de Ierse steden en dorpen, waar verhalen over stoere zeebonken, vurige romances en ongelukkige liefdes rond gaan onder het genot van een pint Guinness of een goed glas whiskey. Geen band kan dat authentieke en aanstekelijke sfeertje met zoveel geestdrift neerzetten als het viermanschap Seán Cannon, Gerry O’Connor, Shay Kavanagh en Paul Watchorn. 

De echte folk fans kennen de muzikanten wellicht beter onder de legendarische naam ‘The Dubliners’. Die naam verdween toen Dubliners-voorman John Sheahan er in 2012 mee stopte, maar de legende bleef! Net als de waanzinnig lekkere pubsfeer, die de luisteraars stampend en klappend meesleept door opzwepende songs en melancholieke ballades.

The Dublin Legends brengen Ierse folk zoals Ierse folk bedoeld is. Puur en rauw vanuit het hart. Ze hebben geen blinkende decors en special effects nodig om indruk te maken; goede Folk draagt zichzelf. En dat bewijst het begaafde viertal keer op keer als ze met hun enthousiasme en ritme de zaal op stelten zetten. ‘Molly Mallone’, ‘Whiskey in the jar’, ‘Seven Drunken Nights’, ‘The Irish Rover’ en ‘Dirty Old Town’, stuk voor stuk klassiekers die het publiek wel mee móet zingen. 

Zes jaar na het 50-jarig jubileum van de fameuze Dubliners is die fameuze naam dan wel geschiedenis, maar heeft de band nog geen fractie ingeboet op zijn ongeëvenaarde stijl. Folk met hoofdletters!  Het optreden in IJzerlo begint op zaterdag 30 juli om 20.00 uur, reserveren hiervoor is noodzakelijk. Wie deze bijzondere avond mee wil maken, kan per e-mail contact opnemen met Joke Ruesink, info@countryfair.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit