Zangeres Peggy Noir. Foto: Frank Vinkenvleugel
Zangeres Peggy Noir. Foto: Frank Vinkenvleugel

Een mooie stem met een rauw randje

Muziek

DINXPERLO/SUDERWICK - Dat Dinxperlo veel talent op muziekgebied heeft moge bekend zijn. Er kan een nieuwe naam aan worden toegevoegd. Peggy Schwartz, oftewel ‘Peggy Noir’ zoals haar artiestennaam luidt, heeft afgelopen week haar eerste single opgenomen in ‘Grenzland Studios’ onder het label ‘Fernau’.

Door Waltraud Wensink

Veel mensen kennen Peggy van ‘Joop’s Snackbar’ waar ze al zestien jaar met plezier haar werk doet. Naast het bakken van friet en frikandellen heeft ze een passie voor zingen. ”Dat zit in de genen. Mijn moeder en zusje kunnen ook aardig zingen, mijn opa speelt trekzak en mijn pa is zelfs muzikant”, aldus Peggy. Niet zo raar dat ze als kind van een jaar of zeven haar pa nadeed en zingend door het huis liep en dat Peggy op haar 21ste in de band ‘Bedrock’ zong.

Gevormd
De stem van Peggy heeft als het ware een rauw randje, zelfs tijdens het praten is dat te horen. Peggy: ”Dat is door de jaren heen wel wat meer geworden. Je wordt volwassener en je stem vormt zich.” Waar is het mee te vergelijken? Een beetje Anastacia, een beetje Amy Winehouse, een beetje Mariah Carey. “Zusje Shirley attendeerde me op de Smule app. Dat ging ik ook doen en ik stuurde eens wat op. Shirley regelde een Instagram account en ze heeft ervoor gezorgd dat ik al snel volgers en daarmee ook mooie reacties kreeg. Het kwam op een gegeven moment zelfs zo ver dat ik mee kon doen aan de Voice of Germany, ik was al door. Maar toen liep het toch anders. Ik kwam in contact met Producer Yves Fernau.”

Yves is product manager en heeft met grote labels te maken gehad en heeft onder andere bij RTL gewerkt. De vader van Peggy heeft zijn dochter enorm gepromoot en liet iedereen die het maar wilde de songs van zijn dochter horen. Als trotse vader is dat heel vanzelfsprekend en dat bleef niet onopgemerkt. Yves: ”Ik had al het een en ander gehoord en op YouTube gezien maar ik was wel benieuwd hoe dat live zou klinken en toen was het gelijk ’wauw’.”

Spotify, ITunes en YouTube
De eerste Single van Peggy heet ’Take my Heart’ en is geschreven door Maro Uganda .Peggy: ”Ik vind het een mooi nummer. Mijn muziek is te horen op onder andere Spotify, ITunes en YouTube.” Yves vult aan: ”We zorgen dat we de komende tijd zoveel mogelijk singles produceren zodat we kunnen zien wat de mensen aanspreekt. Peggy is ijverig en enthousiast en heeft ook echt de wil om er iets van te maken, dat werkt prettig. Ze heeft er echt plezier in en dat is heel wat waard.”

Het genre waar de liedjes van ‘Peggy Noir’ onder vallen zijn een mengeling van soul en pop met lichte rythm and blues elementen. Een beetje eighties en begin nineties. “In het begin was ik in de studio enorm zenuwachtig, er zijn heel wat uren in gaan zitten eer we een liedje hadden opgenomen, dat lukt niet in een uurtje.” 

Inmiddels zingt ze relaxed alsof ze niks anders doet. “Ik sta er tegenwoordig anders in dan vroeger en hoop dat het uiteindelijk ook groots wordt wat ik doe. Ik ben blij met alles wat op mijn pad komt, we zien het vanzelf”. Als het aan producer ‘Yves Fernau’ ligt hoeft ‘Peggy Noir’ zich geen zorgen te maken. “Met deze stem kan ze echt wel doorbreken, ik heb er een goed gevoel over.” Peggy zelf is er nuchter onder:” Ik zeg liever dat ik het geprobeerd heb dan dat ik iets laat liggen en achteraf spijt heb dat ik er niet voor ben gegaan. Ik ben dan in ieder geval een ervaring rijker. Daarnaast laat ik ook wat moois voor mijn kinderen achter.” Peggy staat nog steeds met beide benen op de grond en loopt niet naast haar schoenen. Ze heeft een vrolijke frisse uitstraling en is prettig gezelschap. Een mooie stem met een rauw randje, wat kan er dan nog mis gaan?

Op 17 juni zullen er twee nummers van ‘Peggy Noir’ uitkomen. Volg haar op Instagram en houd de ITunes en Spotify goed in de gaten. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit