Geteizem. Foto: PR
Geteizem. Foto: PR

Hemelvaartsdag Open Podium in Schiller

Muziek

AALTEN - Het jaarlijkse Open Podium wordt zoals gewoonlijk gehouden in oerkroeg Schiller op Hemelvaartsdag. Dit jaar is dat donderdag 26 mei. 

Een zevental lokale en regionale bandjes en gelegenheidsformaties zullen spelen vanaf een uur of drie ’s middags. De muziekstijlen zijn zeer divers. De band Kashmir is een bekende band in Aalten en omstreken maar zullen deze editie niet alleen Led Zepplin spelen maar vooral covers uit de jaren ’70. Daarna zal de band Geteizem als nieuwe band het podium betreden. Deze vierkoppige band speelt covers van onder andere Green Day en Nirvana. 

De band Chemical Clouds neemt het stokje dan over en zij spelen naast covers ook eigen nummers in de stijl van Artic Monkeys, Nothing But Thieves en The Black Keys.

De vierde band is de Wet Bellies die speciaal voor deze dag weer samen zijn gekomen om bij Schiller op het podium te staan. Daarna is het aan de band Mean Bluesmachine die stevige bluesrocknummers ten gehoren brengt. 

Als afsluiter staat de band Steamroller op de planken. Deze band is ooit als gelegenheidsformatie begonnen tijdens de Duvelse Bluesavond van Schiller. De vier muzikanten verkochten hun ziel aan de duivel. Er was daarna geen weg meer terug... en dus walst Steamroller sindsdien met de meest elementaire akkoorden door het land. De toegang is de gehele dag vrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit