Miller & The Tone Machine. Foto: PR
Miller & The Tone Machine. Foto: PR

Dubbelshow: Four Eyed Faces en Miller en the Tone Machine bij Schiller

Muziek

AALTEN - De bands Four Eyed Faces en Miller & the Tone Machine treden zaterdag 14 mei op bij oerkroeg Schiller in Aalten. Een avond vol muziek die voor het eerst op het podium is te horen. 

Miller & the Tone Machine heeft er al heel wat optredens opzitten in het live circuit de afgelopen jaren – de lockdowns uitgezonderd natuurlijk - deze band speelt veel nieuw werk van de derde EP die in aantocht is. De band combineert jeugdige kracht met muziek klinkend uit de tijd van een aantal generaties terug. Gewoon lekkere muziek, dat is waar het bij Miller & The Tone Machine om draait. Bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit. Ze zingen over liefdes, drank, zichzelf, alles en niks. Basriffs worden afgewisseld met sax solo’s en een simpel soul-gitaartje knipoogt richting de ronkende Hammond. De zingende drummer met zijn rauwe stem completeert het geheel. Het hele sixties & seventies arsenaal van blues tot soul tot rock zit in de genen van de 7 bandleden verankerd. Wie goed luistert zal ook hedendaagse artiesten terughoren. Charles Bradley, Curtis Harding maar ook CCR en The Band zijn grote voorbeelden van Miller & The Tone Machine.

Debuutshow
Wat Four Eyed Faces betreft, is het optreden op 14 mei een debuutshow en dubbele albumpresentatie in één. Mike Visser, Stef Woestenenk en Paul Diersen beginnen in de lockdowns – bij gebrek aan optredens van hun verschillende bands (en dat zijn er nogal wat) - met het opnemen van eigen liedjes. Gitaren, veel samenzang, 60’s, 90’s, denk aan the Beatles, Supergrass, JJ Cale. Schrijven, opnemen, online zetten, en door met de volgende serie – dat is het aanvankelijke idee. Dankzij een geslaagde crowdfunding komt er toch een fysiek debuutalbum: in juni 2021 verschijnt One… Two… Three… Four… Let’s Roll! op vinyl en cd. Omdat ‘echt’ live spelen er op dat moment nog niet inzit, de ideeën blijven komen en het plezier om iets te maken volop aanwezig blijft, gaan ze gewoon door met wat ze doen. Resultaat: het nieuwe album Crash! Boom! Bang!, dat op 6 mei verschijnt, wederom dankzij voorbestellingen en donaties van fans. Belangrijk verschil: nu gaan ze wél het podium op, uitgebreid tot vijftal. Het kan. Eindelijk. En voor Miller & the Tone Machine geldt: het kan eindelijk wéér.

Kaartjes kosten 7,50 euro en zijn te koop bij Schiller of online via de ticketlink op oerkroeg.nl (avondkassa 8,50 euro). Aanvang 22.00 uur. 

Miller & The Tone Machine: Kees Mulder (drums & zang), Nathan Meinen (basgitaar), Tommy Haccou (gitaar), Joel Agterbosch (hammond), Daan Mulder (sax), Ron File (tenor sax), Chiel Holland (percussie)

Four Eyed Faces: Mike Visser (drums), Stef Woestenenk (gitaar & zang), Paul Diersen (gitaar & zang), Nathan Meinen (basgitaar & zang), Martijn Boland (gitaar)

Four Eyed Faces. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant