Wandeltocht Movember. Foto: PR
Wandeltocht Movember. Foto: PR

Movember: 4.300 kilometer, 2.500 euro

Maatschappij

AALTEN - November was weer een bijzondere maand voor Dutterwattoo. Met z’n vieren zetten de heren zangers zich in voor Movember, inmiddels is wel bekend dat deze foundation fondsen inzamelt voor onderzoek naar prostaatkanker, teelbalkanker en psychische klachten bij mannen.

Elk jaar kan er de gehele maand november worden gewandeld voor het goede doel. De Snorrentochten starten al jaren bij de Ahof. Er is keuze uit drie afstanden, te weten zes, twaalf en twintig kilometer. Dat de wandelingen populair zijn, blijkt elk jaar weer uit het grote aantal deelnemers. Ook dit jaar hebben velen hun gelopen afstand doorgegeven waardoor de totale gewandelde afstand op zo’n 4.300 kilometer is gekomen. Aan het aantal uitgedeelde routes te zien denkt men bij Dutterwattoo dat er ook mensen zijn die daar geen opgave van doen.
Het aantal donaties geeft ook elk jaar weer een goed gevoel. Het voorlopige eindbedrag is 2.500 euro. Meestal druppelen er na 30 november nog wel donaties binnen. Doneren kan dus nog steeds via de website van Movember www.movember.com en zoek dan onder “Doneer” naar dutterwattoo.

Hardlopend
Het is elk jaar weer mooi om te zien dat er enthousiaste reacties komen. AVA-leden die in grote groepen wandelen of zelfs hardlopend een afstand afleggen. Vriendinnengroepen of moeders met jonge kinderen, en steeds vaker mensen van buiten de gemeente lopen één of zelfs meer afstanden. Velen laten een positieve opmerking achter of plaatsen een mooie foto bij een bericht op Facebook. (facebook.com/dutterwattoo)
Dit jaar hadden de mannen een extra uitdaging: zoveel mogelijk 20 kilometerwandelaars enthousiast krijgen. Het totaal aantal wandelaars van de langste afstand is gekomen op 56 personen. Voor een groot deel komt dat ook doordat er een perfecte locatie was voor een sanitaire stop, waar ook gelegenheid was om aan te sterken. Kulturhus Lintelo opende zondags het GrandCafe Moustache, de vrijwilligers hadden speciaal voor deze gelegenheid een arrangement gemaakt. Bij een kop koffie of thee werden allerlei lekkernijen aangeboden. Uit de reacties is gebleken dat dit zeer smakelijk was en erg is gewaardeerd.
Dutterwattoo hoopt ook volgend jaar weer met z’n Snorrentochten te kunnen bijdragen aan Movember. Ze beloven er alles aan te doen om het georganiseerd te krijgen en uiteraard zal er weer een ander gedeelte van Aalten worden gezocht om te wandelen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant