De banner. Foto: PR
De banner. Foto: PR PR

Acties en collecte van Meedoenpact voor minima

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - Rondkomen van een minimum, wakker liggen van je hoge energierekening en dan nog die dure levensmiddelen. Ook in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo zijn er mensen die wakker liggen van de vraag hoe ze financieel rond moeten komen. Voor deze mensen wordt er weer een grote actie gehouden bij vier supermarkten in Dinxperlo, Aalten en Bredevoort.

Op 8 en 9 december staan vrijwilligers bij de Jumbo en Albert Heijn in Aalten en de Spar in Bredevoort om levensmiddelen in te zamelen. In Dinxperlo worden geen levensmiddelen ingezameld omdat Veur Dinxper – Deur Dinxper dat in november al heeft gedaan. Wel staan daar mensen met de collectebussen, want er is ook geld nodig voor de tegoedbonnen die het Meedoenpact gaat aanschaffen bij de plaatselijke middenstand. Daarvoor staan er ook collectebussen bij de supermarkten. Juist ook in Dinxperlo. De bonnen kunnen worden besteed bij één van de plaatselijke bakkers, de slager of de groenteboer.
De actie wordt georganiseerd door het Meedoenpact. Daarin werken de gezamenlijke kerken samen met Figulus en Aladna FM. Het Meedoenpact is niet alleen actief met kerst. Ook door het jaar heen worden gezinnen gesteund. Voor kinderen die in deze gezinnen opgroeien zijn er vakantietasjes als anderen op vakantie gaan en met sinterklaas zijn er cadeaus met wat lekkers. Ook wordt het Meedoenpact ondersteund door de Aaltense Uitdaging. Zo komt er in het kerstpakket een kerstartikel van de firma Kaemingk en is er een leuk kinderboek beschikbaar voor de liefhebbers.
Veel kosten worden betaald door de stichting Diaconale Hulpverlening en vanuit giften die bij Figulus binnenkomen. De stichting Diaconale Hulpverlening kan ook financieel bijspringen als er medische kosten moeten worden gemaakt die niet onder de verzekering vallen. Vaak gaat het om tandartskosten. Wie wil bijdragen, kan een gift overmaken naar de stichting Diaconale Hulpverlening op NL24 TRIO 0338 6054 60 of bij Figulus op rekeningnummer NL23 RABO 0300 241 607 onder vermelding van Meedoenpact of maak gebruik van de QR-code.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant