Snuffelmarkt. Foto: PR
Snuffelmarkt. Foto: PR

Snuffelmarkten Aalten en Dinxperlo

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - Veel leden van het Meedoenpact hebben één van de snuffelmarkten bezocht, op 28 oktober in het kerkelijk centrum in Dinxperlo en op 11 november in de Christelijk Gereformeerde kerk in Aalten.

Op de snuffelmarkten werden gratis spullen als kleding, speelgoed, meubels, toiletartikelen en home decoratie aangeboden. Dit jaar was er ook een speciale ruimte voor lingerie, waar veel belangstelling voor was. Veel winkels en bedrijven hebben spullen voor deze markten gedoneerd.
Het Meedoenpact is bestemd voor mensen met weinig inkomen en daardoor moeite hebben om financieel rond te komen. Eén van de bezoekers zei dat het wel moeite koste om de drempel over te stappen, maar dat de warme ontvangst haar en haar gezin goed hebben gedaan. De ontvangst met koffie, thee en wat lekkers erbij onderstreepten dat, maar vooral het meedenken en het geaccepteerd voelen als medemens was fijn.
Er waren activiteiten voor kinderen , schminken, vilten, schilderen en marshmallows roosteren. Daarnaast mochten zij ook twee stuks speelgoed uitzoeken en meenemen. Een portret tekenaar maakte van bezoekers, die dat wilden een mooi portret om mee naar huis te nemen.
Daarnaast waren er instanties aanwezig die mogelijk interessant kunnen zijn voor de deelnemers om mee kennis te maken. Initiatieven als Mooi voor Nop in Aalten en Hip zonder Knip in Dinxperlo en last but not least de Kledingbank in Winterswijk die is opgezet voor alle gemeenten in de Oost-Achterhoek.
Verder waren mensen aanwezig vanuit de gemeente, van Figulus en maatschappelijk werk van Sensire en ook was er de mogelijkheid om in contact te komen met de hulpverlening vanuit Humanitas. De bibliotheek was present en er was een aanbod om op tweede kerstdag gratis te komen dineren. Zo probeert het Meedoenpact iedereen mee te laten doen aan vele activiteiten in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo.
Wie moeite heeft financieel rond te komen, kan zich aanmelden bij info@Meedoenpact.nl.
Binnenkort worden er weer kerstpakketten samengesteld voor de huishoudens met een krappe beurs en wie het Meedoenpact wil steunen, kan geld overmaken naar de stichting Diaconale Hulpverlening op NL24 TRIO 0338 6054 60 of naar Figulus op rekeningnummer NL23 RABO 0300 241 607 onder vermelding van Meedoenpact.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit