Digisterker in de bieb. Foto: PR

Digisterker in de bieb. Foto: PR

Cursus DigiSterker in Aaltense bieb

Maatschappij

AALTEN - Digitale vaardigheden worden alleen maar belangrijker: mensen moeten steeds meer zelf via internet regelen. Voor iedereen die weet hoe internet werkt maar nog wil leren hoe gebruik te maken van de digitale diensten van de overheid, verzorgt de Bibliotheek Achterhoekse Poort vanaf 27 november de zesdaagse cursus DigiSterker.

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente, zorgtoeslag aanvragen… allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Tijdens de vierdelige cursus DigiSterker leren de deelnemers stap voor stap een DigiD gebruiken, afspraken maken via internet, online formulieren invullen en inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl en mijnoverheid.nl Ook komt er een communicatiemedewerker van de gemeente Oude IJsselstreek uitleg geven en vragen beantwoorden over de website van de gemeente.

DigiD nodig
Alle deelnemers aan de cursus DigiSterker hebben een smartphone en DigiD met werkend wachtwoord nodig. Wie dit nog niet heeft kan daarvoor op afspraak terecht bij het Digitaal Informatiepunt in de bibliotheek, uiteraard vóór aanvang van de cursus. Een bibliotheekmedewerker helpt dan bij het aanvragen van een DigiD of met het opnieuw instellen van een wachtwoord.

Aanmelden
De eerste les is op op maandag 27 november van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Aalten. Het vervolg van de cursus is op de maandagen 4, 11 en 18 december, en 8 en 15 januari. Deelname is gratis maar het is wel nodig om van tevoren een plek te reserveren, via tel. 088-0062929 of de activiteitenkalender op de website van de bieb.


www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit