Richard Jongetjes en Maureen Lammers. Foto: PR

Richard Jongetjes en Maureen Lammers. Foto: PR

Nationaal Fonds Kinderhulp lokaal schenkt 2.222 euro aan Talentverbinder

Maatschappij

AALTEN - Elk jaar gaat lokaal coördinator Maureen Lammers met haar team langs de deuren binnen de gemeente Aalten om geld op te halen voor het Nationaal Fonds Kinderhulp. Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich breed in voor een ‘jeugd zonder zorgen’ en legt de focus op gezinnen die het financieel niet breed hebben.

De helft van het gedoneerde bedrag mag lokaal besteed worden. Sinds een aantal jaren gaat het team in zee met talentverbinder Richard Jongetjes om dit geld plaatselijk een mooie bestemming te geven. Dit jaar werd er bijna 4.500 euro opgehaald, een bedrag dat dus voor vijftig procent weer terugvloeit binnen de gemeente Aalten.
In overleg met de Talentverbinder zijn de gelden van deze editie besteed aan een cadeaubon voor alle zestig kinderen tot en met 12 jaar die helaas gebruik moeten maken van de voedselbankuitgiften Aalten Dinxperlo. Het restbedrag zal ingezet worden om alle meisjes tot en met 18 jaar, tevens gebruikmakend van de voedselbankuitgiften, van maatwerk menstruatieproducten te voorzien de komende tijd.
Menstruatiearmoede is een groot probleem: door deze donatie kunnen de meisjes zich weer vrij bewegen en daarnaast hoopt men hiermee het oplopend schoolverzuim tegen te gaan.
Talentverbinder Richard Jongetjes is erg blij met de samenwerking van dit lokale team, bestaande uit zeventig collectanten. Ook voor volgend jaar worden er weer mooie plannen gesmeed.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit