Goederen aangekomen in Gambia. Foto: Omar Fatty

Goederen aangekomen in Gambia. Foto: Omar Fatty

Foto: Omar Fatty

Speculaasactie Stichting Gaan voor Gambia

Maatschappij

AALTEN – Al een aantal jaren houdt Stichting Gaan voor Gambia een speculaasactie. Mede met de opbrengst hiervan konden mooie doelen worden gerealiseerd, zoals hulpmiddelen voor de gezondheidszorg, bedlinnen, schoolmaterialen, eten voor de vaak hongerige kinderen, maar ook schoolmeubilair, waterpunt bij de school, renovatie van keuken en toiletgebouw. 

Zes tot acht keer per jaar worden goederen verscheept en dit kost geld. Juist dat geld heeft de stichting niet altijd zomaar op de plank liggen. Er is een begin gemaakt met een omheining voor de vrouwentuin, om loslopende dieren en ongewenste gasten op afstand te houden. Deze muur kan niet worden voltooid omdat de financiën ontbreken. Ook wordt gekeken naar het broodnodige derde klaslokaal. Hiervoor is door anderen geld bij elkaar gesprokkeld, maar onvoldoende om dit te kunnen realiseren.
De gevulde speculaas kost 3,50 euro per 400 gram en een pakje molenspeculaas (negen stuks) kost ook 3,50 euro. Wie twee pakjes bestelt, betaalt 6,50 euro. Bestellen kan via gaanvoorgambia@gmail.com of 06-51933215.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit