Eric Wichgers (links) en Koos Leber in de beweegtuin van Beth San. Foto: Jos Wessels

Eric Wichgers (links) en Koos Leber in de beweegtuin van Beth San. Foto: Jos Wessels

Klankbordgroep Ouderen brengt mensen bij elkaar

Maatschappij

AALTEN - Op 7 september is de Klankbordgroep Ouderen van start gegaan. Het doel is ouderen en activiteiten bij elkaar te brengen. Er zijn in Aalten, Dinxperlo, Bredevoort en buurtschappen veel verenigingen en activiteiten. Er zijn ook veel ouderen die zichzelf vaak redden, maar ook velen die nieuwe contacten zoeken. De Klankbordgroep brengt ze bij elkaar. Wij spraken met Koos Leber, bestuurslid, en Eric Wichgers, directeur van Figulus.

Door Jos Wessels

Een centrale rol vervulden vaak de ouderenbonden. Maar in Aalten zijn twee bonden gestopt vanwege het gebrek aan bestuursleden. Wie verzorgt nu de verbinding tussen tal van clubs? Dat wil de Klankbordgroep gaan doen.
“Vanuit Figulus merkten we dat daar grote behoefte aan is,” vertelt Eric Wichgers. “We zijn daarom in gesprek gegaan met vertegenwoordigers uit alle dorpen en uit alle geledingen en hebben met hen de Klankbordgroep opgericht. Doel is het bevorderen van welzijn bij ouderen in de breedste zin. Zo kunnen we ouderensport, gezelligheidsverenigingen, repaircafés en anderen bij elkaar brengen. Mensen hebben soms ook individuele problemen zoals: wie kan mijn belastingformulier invullen? Of: ik kan zelf onmogelijk mijn tuintje bijhouden, kan ik iemand vragen?”
Koos Leber vertelt dat op Sportpark Zuid het idee leeft om diverse vormen van ouderensport als walking football en koersbal in één circuit bij elkaar te brengen. “Zo kijk je over grenzen heen en doe je nieuwe ervaringen op. Op deze wijze brengen we mensen bij elkaar en bestrijden we eenzaamheid.”
“We willen ook meepraten als het gaat over aangepaste ouderenhuisvesting en andere trends die senioren raken,” zegt Eric Wichgers.

Meldpunt
De Klankbordgroep heeft een meldpunt ingericht bij Figulus. Anneke Visser en Hülya Cinar houden zich hiermee bezig. De Klankbordgroep gaat de boer op middels groepsgesprekken met tal van seniorenclubs. De Klankbordgroep zorgt ook voor verbinding met de gemeente Aalten.
Ambtenaar Daniëlle Wensink is bij alle overleggen aanwezig. Ook de Sociale Raad heeft een kort lijntje.
Wist u trouwens dat in onze gemeente ook Vitaal Bad veel doet op gebied van sport, cultuur en welzijn voor jong en oud? Zie ook www.vitaalbad.nl.
Het Meldpunt Klankbordgroep is te bereiken via ouderenadvies@figulus-welzijn.nl of via 0315-655282 of 0543-473993, vraag naar Anneke Visser of Hülya Cinar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit