Links social werker Sabine van Santen, tweede van rechts vrijwilliger Marga Schunck met twee statushouders. Foto: PR
Links social werker Sabine van Santen, tweede van rechts vrijwilliger Marga Schunck met twee statushouders. Foto: PR

Vrouwencafé voor verschillende culturen

Maatschappij

AALTEN – In Dinxperlo loopt het al, een vrouwencafé voor vrouwen van verschillende culturen. Ontmoeting en gezelligheid staan hier centraal. Op woensdag 20 september gaat ook in Aalten het vrouwencafé van start in De Pol. Sabine van Santen, social werker bij Figulus welzijn, geeft aan: “In principe is iedereen welkom. Maar we richten ons vooral op vrouwen van verschillende culturen.”

Door Karin Stronks

Het vrouwencafé in Aalten gaat op woensdag 20 september van start, vrouwen van verschillende culturen zijn dan van harte welkom bij De Pol van 10.30 tot 11.30 uur. Sabine: “Het vrouwencafé is gericht op vrouwen, statushouders, van verschillende culturen. Maar in principe zijn alle vrouwen welkom. We merken, doordat we veel optrekken met statushouders, dat de vrouwen niet veel van huis gaan, veel binnen zitten. Omdat we het belangrijk vinden voor deze doelgroep om elkaar te ontmoeten, te leren kennen, gaan we met het vrouwencafé van start.”

Project vrouwencafé draait op Nederlandse vrijwilligers, er is een tolk aanwezig die Arabisch spreekt. Marga Schunck is één van de gastvrouwen. Zij heeft ervaring met vluchtelingen en statushouders, heeft voor het COA (Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers) gewerkt. Ze legt uit: “We merken dat statushouders elkaar wel opzoeken, maar vrouwen blijven vaak thuis. Hen willen we een ontmoetingsplaats bieden waar gezelligheid en elkaar leren kennen voorop staan. De bedoeling is om zo veel mogelijk Nederlands te spreken, maar er is een tolk aanwezig.”

Creatief
Als het vrouwencafé eenmaal loopt kunnen creatieve activiteiten worden georganiseerd. Sabine: “Eerst maar eens kijken of er vrouwen komen. We beginnen met één keer per maand een bijeenkomst te houden. De eerste keer is op woensdag 20 september bij De Pol, van 10.30 tot 11.30 uur. Hopelijk mogen we veel vrouwen verwelkomen en dat door mond-tot-mond reclame meer vrouwen aansluiten. We kijken er naar uit om onze doelgroep te ontmoeten!”

Vrouwencafé is nog op zoek naar vrijwilligers. Sabine: “Lijkt het je leuk om te helpen bij het vrouwencafé en mensen uit verschillende culturen te ontmoeten en een leuk en gezellig uurtje te bezorgen, meld je dan aan!”
Sabine is bereikbaar via e-mail: s.vansanten@figulus-welzijn.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit