Afbeelding
Marcel te Brake

Koninklijke Onderscheiding voor corsowagenbouwer Herman Kuenen

Maatschappij

AALTEN - Zondag 10 september startte de corsowagen-bouwweek in Aalten. Herman Kuenen is een van de vele vrijwilligers die daarbij betrokken is. Inmiddels al veertig jaar. Kuenen ontving die dag voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger, uit handen van loco-burgemeester Hans te Lindert, een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Herman Kuenen is 75 jaar en woont in Aalten. Hij zet zich al vanaf jonge leeftijd, en nog altijd, vrijwillig in voor de Aaltense samenleving. Al vanaf 1974 (tot 1999) was hij betrokken bij Interkerkelijk Achterhoek. Zij organiseren vakantieweken voor mensen die zonder zorg of begeleiding niet op vakantie kunnen.
Het kunnen vieren van een fijne en zorgeloze vakantie staat ook centraal bij de jeugdvakantiekampweken, waar jaarlijks ruim 200 basisschoolkinderen aan meedoen. Al bijna 20 jaar helpt Herman Kuenen bij het opbouwen en afbreken van de faciliteiten voor deze kampweken, die worden georganiseerd vanuit de recreatiecommissie van de Protestante Gemeente Aalten.
Een andere passie van Kuenen is de corso en dan vooral het bouwen van corsowagens. Bij de Stichting Volksfeest Aalten staat hij bekend als een zeer gedreven wagenbouwer, al vanaf het begin van het ontstaan van de Aaltense optocht. De laatste jaren is hij actief bij Corsogroep 2002, waarvan hij de oprichter is en ook enige tijd voorzitter was. Daarvoor, vanaf de jaren 80 tot eind jaren 90, was hij voorzitter en later penningmeester van corsogroep ‘De Plekkers’. In 2017 is Herman Kuenen voor zijn langdurige inzet gehuldigd als erelid van deze corsogroep.
De start van de corsowagen-bouwweek is daarmee bij uitstek hét moment om Herman Kuenen te onderscheiden voor zijn uitzonderlijke inzet.

Locoburgemeester Hans te Lindert en Herman Kuenen. Foto: Marcel te Brake

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit