De Proeftuin, een grote moestuin van Stichting Het Passion Hummelo. Foto: PR
De Proeftuin, een grote moestuin van Stichting Het Passion Hummelo. Foto: PR

Klimaatexcursie De Proeftuin en Het Passion Hummelo

Maatschappij

HUMMELO/DOETINCHEM – Klimaatexcursie De Proeftuin en Het Passion Hummelo is op zaterdag 9 september. Voor de fietstocht wordt verzameld bij station Doetinchem vanaf 11.00 uur, vertrek om 11.30 uur, terugkomst rond 15.00 uur. In de Arrivatrein kan de fiets gratis mee. De route is in totaal circa 30 kilometer. Enkel meedoen aan de rondleiding kan ook, maar daarvoor is van tevoren aanmelden gewenst. De rondleiding begint rond 12.30 uur bij Het Passion, Torenallee 6 in Hummelo. 

De Achterhoek bruist van de natuurvriendelijke, ecologische en biologische initiatieven. Projecten waar ze trots op zijn, omdat ze allemaal als doel hebben om de Achterhoek mooi en leefbaar te houden, ook voor volgende generaties. Beweging ‘Liefde voor het Klimaat’ organiseert daarom geregeld fiets- en wandeltochten in steeds een ander stukje Achterhoek. Tijdens die tochten geven bevlogen ondernemers en enthousiaste vrijwilligers een inkijkje in hun mooie, duurzame projecten. 

De klimaatexcursie begint met een mooie fietstocht van station Doetinchem naar Hummelo. In het buitengebied ligt hier de boerderij waar Stichting Het Passion dak- en thuisloze medemensen een tijdelijke opvang biedt. Op het terrein bevindt zich ook De Proeftuin, een grote moestuin waar tuinder Ivo Pouw in samenwerking met Het Passion op natuurinclusieve wijze smaakvolle groenten en fruit teelt. Hij doet hier wat Het Passion als doel heeft met mensen: een plek creëren waar groente, fruit, struiken en bomen zich thuis voelen, en ze daar planten waar ze elkaar kunnen versterken. Na een gastvrije ontvangst met koffie en thee geeft Ivo een rondleiding van een uur. Na afloop gaat de tocht weer naar station Doetinchem. Het belooft een interessante en inspirerende excursie te worden!

Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com en via Facebook en Instagram Liefde voor het klimaat Achterhoek/

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit