In de weer met de tablet. Foto: PR

In de weer met de tablet. Foto: PR

Lumina Images

Info-ochtend over digitale cursussen in bibliotheek

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt de Bibliotheek Achterhoekse Poort extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. 

Naast het feit dat ruim twee miljoen volwassenen moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen, missen zij ook vaak digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet. Daarom houdt de Bibliotheek op 8 september zes informatiebijeenkomsten over het cursusaanbod voor digitale vaardigheden.
Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, je moet veel zelf via internet regelen. Onder de noemer ‘Durf Digitaal!’, biedt de Bibliotheek verschillende cursussen aan waarin deelnemers stap voor stap kunnen werken aan deze vaardigheden.
Computercursussen Klik & Tik (voor echte beginners en iets gevorderden).
Cursus Digisterker (waarbij er hulp geboden wordt bij zaken waarvoor je een DigiD nodig hebt).
Cursus DigiVitaler (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn).
Diverse smartphone cursussen.
Op vrijdag 8 september zijn er van 11.00 tot 12.00 uur gratis informatiebijeenkomsten in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort: in Aalten, Dinxperlo, Gendringen, Terborg, Ulft en Varsseveld. Tijdens deze informatiebijeenkomsten worden de mogelijkheden toegelicht zodat belangstellenden een goed beeld krijgen van de cursussen. Ze krijgen inhoudelijke informatie, zodat ze zich voor de juiste cursus kunnen inschrijven. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen.
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is gewenst en kan via www.achterhoeksepoort.nl, via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit