Er wordt druk gerepeteerd. Foto: PR
Er wordt druk gerepeteerd. Foto: PR

IJzerlo telt af naar eerste opvoering Openluchtspel Styx

Maatschappij

IJzerlo telt af naar eerste opvoering Openluchtspel Styx

IJZERLO - Langzaam neemt de spanning toe bij spelers, regisseurs en vele anderen die bij het openluchtspel in IJzerlo betrokken zijn. Spelers, regisseurs, leden van de bouwploeg en de geluid en licht technici houden zich bezig met het spel en decor. Daarnaast zijn de bestuursleden van de COV IJzerlo druk met alle randzaken zoals plaatsen van tenten en tribune, regelen van de catering, vrijwilligers lijsten opstellen en ga zo maar door.

STYX is een openluchtspel op een bijzondere locatie. Nabij de Tammelbrug wordt de Keizersbeek omgetoverd tot de Styx. Men kent de Styx wellicht als de dodenrivier die de scheiding vormde tussen de boven en de onderwereld in de Griekse mythologie.
Ondanks deze geheimzinnige titel speelt het stuk in de huidige tijd. Het stuk neemt de toeschouwers mee naar het landgoed van Maximilian Schuitemaker. Hij is een geslaagd zakenman die dit jaar met stip de Quote 500 is binnen gekomen. Voor die gelegenheid wil hij een groot feest geven, maar groot geld trekt ook verkeerde types aan. Er ontstaat een verhaal langs de oevers van de Styx met humor, spanning, avontuur en mysterie.
Het openluchtspel Styx wordt opgevoerd in IJzerlo, aan de Tammeldijk, nabij de Tammelbrug. De speeldata zijn 1, 2, 8 en 9 september, aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website.


www.cov-ijzerlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit