Foto: Zomer in Gelderland
Foto: Zomer in Gelderland

Groot succes in Dale: meer publiek dan inwoners!

Maatschappij

AALTEN - Op woensdag 16 augustus was het zover, het tv-programma Zomer in Gelderland van TV Gelderland kwam naar Dale. Het weer zat mee, heel Dale was voelbaar enthousiast en het is eigenlijk een understatement dat het één groot succes was. Het terrein achter ’t Romienendal is omgetoverd tot feestlocatie en heel Dale is in de weer geweest om de dag tot een groot succes te maken. En… Dale is met vlag en wimpel geslaagd!

Door Ayla Bennink

De decoropdracht
De decoropdracht is altijd een spannende. Op de dag zelf werd pas om 9.30 uur bekendgemaakt wat de opdracht was. Het Romienendal moest worden nagebouwd, in 3D, en met uitvergrote attributen.
Het Daalse team, onder leiding van teamcaptain Theo, is hard aan de slag gegaan.

“Met boren, zaagmachines, alles is ter plekke bedacht en er werden zelfs fietsen van karton gemaakt. Ook is de hele prijzenkast van ’t Romienendal nagebootst, hiervoor zijn lege flessen en aluminiumfolie gebruikt”, vertelt Judith vanuit de organisatie.
Het hele buurtschap heeft meegeholpen. Teamcaptain Theo en voorzitter van de Vereniging voor Algemene Daalse Belangen Wim: “Het leeft! We zijn zo tevreden, vanochtend om 11.00 uur stond er al 70 man!” De organisatie wil ook even van de gelegenheid gebruikmaken om bij deze alle sponsoren te bedanken.

Een dag lang aan kop
Er is in totaal 1405 euro verdiend, en hiermee heeft Dale een dag lang aan kop gestaan tussen de andere deelnemende Gelderse plaatsen. Het prijzengeld is gewonnen met de parade en het Daalse volkslied, de decoropdracht, quiz, de stormbaan en het publiek. De eerste 300 euro valt te verdienen als er 300 mensen op de tribune zitten. In Dale waren 768 mensen aanwezig toen de telling plaatsvond. Wat dit aantal extra bijzonder maakt volgens Ina, oud-secretaris van de Vereniging voor Algemene Daalse Belangen? Lachend: “Dale heeft maar 650 inwoners!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit