Op de duofiets de natuur in tijdens de IKA Vakantieweek. Foto: PR

Op de duofiets de natuur in tijdens de IKA Vakantieweek. Foto: PR

Dit jaar al twee IKA vakantieweken

Maatschappij

AALTEN - De diaconieën van de PKN kerken in de Achterhoek hebben dit jaar al twee groepen gasten blij kunnen maken met de IKA vakantieweek. De eerste groep ging van 6 t/m 13 mei naar Doorn en de tweede groep verbleef van 3 t/m 10 juni in Lunteren.

Deze IKA-weken bezorgen de deelnemers een zorgeloze vakantie. Ze worden begeleid door een groep enthousiaste vrijwilligers. In deze groep zitten ook gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen om indien gewenst specialistische zorg te bieden.
Meestal wordt er gewerkt met een thema. Bij de week in Lunteren was dat ‘Kom in beweging’. Er werd een gevarieerd programma aangeboden waarbij de gezelligheid en samen dingen ondernemen voorop stonden. Zo kon er in een ongedwongen sfeer gepraat worden met mensen uit de regio, al of niet in dialect. Er was een uurtje gymnastiek en ook werd een bezoek gebracht aan de dierentuin in Amersfoort, waar de groep met twee bussen naartoe ging. Er kwam zelfs een aantal muzikanten van Crescendo vanuit Aalten om de kerkdienst muzikaal te begeleiden.
Jan de Beukelaar bracht veel oude gebruiksvoorwerpen mee waarbij moest worden geraden waar het voor bedoeld was. De juf, de bakker en de dominee zorgden voor een hele gezellige middag met bekende liedjes en sketches. Al met al zorgde dit weer voor veel gespreksstof. En de deelnemers kregen gedurende de week ook genoeg mogelijkheid om te kiezen voor een eigen invulling. Spelletjes doen, lezen, puzzelen, zingen…….Voor de inwendige mens werd goed gezorgd, het eten was iedere keer weer een feestje.
De omgeving leende zich ervoor om een eindje te wandelen maar ook te fietsen. De meeste gasten fietsen in het dagelijks leven niet meer. Gelukkig had Van Raam uit Varsseveld gezorgd dat er deze week een prachtige duofiets klaarstond. Zo konden de vakantiegasten genieten van de frisse lucht en de mooie natuur.
Wie wel oren heeft naar een georganiseerde vakantie met specialistische begeleiding kan zich aanmelden voor een IKA vakantieweek. Dat is mogelijk door te mailen naar ikapostbus@gmail.com. Ook voor informatie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit