Afbeelding
Ed Doppen

Timmerdorp Aalten: kinderen timmeren, bouwen en stralen

Maatschappij

AALTEN - Op 14 en 15 augustus is voor de tweede keer met veel plezier en succes Timmerdorp Aalten gehouden. Dankzij de inzet van veel vrijwilligers en met dank aan de vele sponsoren, kan teruggekeken worden op twee heerlijke dagen van knutselen, timmeren, spelen en bouwen. 

En dat bouwen is geen spelletje: met echte hamers, zagen, spijkers, nijptangen en ander gereedschap zijn prachtige echte hutten gebouwd. De kinderen zijn dan ook terecht trots op hun werk. De ‘Bob de Bouwers’ waren voor meer dan de helft meiden. De kreet ‘Girllll Powerrr!!’ klonk dan ook regelmatig over de bouwplaats. Plezier en gezelligheid stonden voorop. Dat al spelenderwijs automatisch werd geoefend met allerhande praktische en sociale vaardigheden hoeft geen betoog. De vrijwilligers zorgden ervoor dat iedereen mee deed en het naar de zin had. En als er dan incidenteel eens een plank werd misgeslagen, stonden vriendelijke EHBO’ers paraat met een pleister en troost.
Toen ook de brandweer nog langs kwam en de kinderen mochten oefenen met de brandslang was het plezier compleet.
Deze zinvolle en vooral leuke activiteit wordt volgend jaar in de grote vakantie weer gehouden voor alle kinderen in Aalten. Als je het leuk vindt om bij te dragen aan deze en andere leuke activiteiten: meld je dan aan als vrijwilliger bij Michiel Stronks van Figulus. Foto en tekst: Ed Doppen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant