Met de computer aan het werk. Foto: PR
Met de computer aan het werk. Foto: PR

Start cursussen Klik & Tik in bibliotheek

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - Voor mensen die (beter) om willen leren gaan met computer en internet, houdt de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus ‘Klik&Tik’. In september gaan er weer twee cursussen van start.

Met de cursus Klik&Tik biedt de Bibliotheek hulp bij het basisgebruik van computer en internet. De cursus is opgedeeld in twee niveaus: Beginners en Licht gevorderden. Binnenkort gaat er een cursus voor beginners van start in de Bibliotheek Aalten en een in de Bibliotheek Dinxperlo.

Beginners
De cursus Klik&Tik: Beginners is voor deelnemers die geen ervaring hebben met computers. Deelnemers aan de cursus krijgen een eerste kennismaking met computer/tablet. Ze leren hoe ze een computer moeten opstarten, kunnen typen en een e-mail versturen. Ook het maken, bewaren en terugvinden van teksten, het invullen van formulieren en het ordenen van documenten en foto’s op de computer komen aan bod. De cursus duurt acht weken, waarin de deelnemers werken in hun eigen tempo. Ze volgen de cursus in kleine groepjes, op een tablet of laptop van zichzelf of de bibliotheek.

Aanmelden
Op dinsdag 5 september start de cursus om 10.00 uur in de Bibliotheek Aalten en op donderdag 7 september in de Bibliotheek Dinxperlo. Aanmelden voor een cursus kan in de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl, via een telefoontje naar het servicebureau op 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Deelname aan de cursus is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit