De studenten zijn druk bezig met het opknappen van de achtertuin
De studenten zijn druk bezig met het opknappen van de achtertuin Present Aalten-Dinxperlo

Studenten Sociaal Werk knappen tuinen overburen op

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO - “Het is niet zo maar vrijwilligerswerk en een tuin opknappen. De mensen die je helpt, vinden het ook heel fijn dat je komt. Dat had ik van tevoren niet zo bedacht”, vertelt een student na afloop van een Presentproject in mei. Samen met vijf andere studenten van de opleiding Sociaal Werk van het Graafschap College hielpen ze twee overburen met hun voor- en achtertuin. 

De studenten kwamen in actie in het kader van hun maatschappelijke diensttijd die ze via Present volgen. In totaal doen hier 23 jongeren aan mee. Gelijktijdig met de groep in Aalten, deden andere groepen Presentprojecten in Doetinchem, Didam en Toldijk.
De studenten hielpen een oudere man met gezondheidsproblemen met het opknappen van zijn achtertuin. De tuin was verwilderd, doordat de man het zelf niet meer kan bijhouden. De hulp van de studenten kwam dus goed van pas. “Ik kan makkelijk in de tuin werken. Het is fijn om op deze manier een ander te helpen. Geeft een goed gevoel”, vertelt een van hen. Er werd gesnoeid, onkruid gewied, rommel opgeruimd en het terras werd schoongemaakt.
Twee van de studenten hielpen tussendoor de overbuurman in zijn voortuin. Deze tuin is afgelopen najaar duurzaam ingepland tijdens de Sociaal Groen-dag van Present. Het was nu tijd voor een schoffelbeurt en het verwijderen van wat onkruid. Tijdens het werk was er ook volop contact met beide bewoners. Een van hen gaf hen na afloop nog een koffiebroodje en mandarijn mee om later van te genieten.
Al met al een was het een prachtige dag, waarna beide bewoners een opgeknapte tuin hebben en de studenten een ervaring rijker zijn.

Maatschappelijke diensttijd
Via de maatschappelijke diensttijd van Present maken studenten Sociaal Werk van februari tot en met juni kennis met de praktijk waarin ze straks gaan werken. Ze worden hierbij begeleid door projectcoördinatoren van Present. Naast dat ze praktisch aan de slag gaan achter de voordeur, doen ze nog andere activiteiten. Zo zijn er twee ontmoetingen geweest met vluchtelingen uit de noodopvang in Doetinchem. Als afsluitende opdracht zullen de studenten zelf een project organiseren.

Wil je ook samen met vrienden, familie, collega’s of een andere groep een plaatsgenoot helpen en zo ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met de José van Hal, projectcoördinator Present Aalten-Dinxperlo, en vraag naar de mogelijkheden: jose.van.hal@presentaalten-dinxperlo.nl of 06-21838708.


www.presentaalten-dinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit