Ab Freriks en Vince Meulenbeek leggen een krans bij het herdenkingsmonument. Foto: Jos Wessels
Ab Freriks en Vince Meulenbeek leggen een krans bij het herdenkingsmonument. Foto: Jos Wessels

Dodenherdenking Bredevoort: Vrijheid vraagt onderhoud

Maatschappij

BREDEVOORT - In Bredevoort wordt pas sinds enkele jaren een Dodenherdenking gehouden. Maar er is een sterk groeiende belangstelling. Dit jaar waren zo’n 70 volwassenen en kinderen op 4 mei samengekomen bij de Muur van Vrijheid op de Ambtshof. 

Door Jos Wessels

‘Vrijheid vraagt onderhoud. Dit doe je samen. Toen, nu en in de toekomst’. Dat is de tekst op de muur die omlijst door is tegeltjes van kinderen. De samenkomst werd geopend door Jochem Meulenbeek. Muziekvereniging BAMM zorgde voor de muzikale omlijsting. Van de gemeente Aalten werd een krans gelegd door wethouder Joop Wikkerink namens het college en door Corine Lankhof namens de gemeenteraad. Na de twee minuten stilte werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen.  

Vervolgens legden de 93-jarige Ab Freriks en de 11-jarige Vince Meulenbeek een krans namens de Bredevoortse bevolking (foto). Daarna sprak Bertil Navis over: ‘Waar dacht jij aan tijdens die twee minuten?’ Jon Temming vertelde over het leven van Bram IJzerman, 19 jaar toen hij werd gefusilleerd op het Rademakersbroek. Tot slot sprak Brent Wensink, 12 jaar, een kort maar wijs woord tot de aanwezigen. De bijeenkomst werd afgesloten met een defilé langs de Muur van Vrijheid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit