Collecte Amnesty. Foto: PR
Collecte Amnesty. Foto: PR PR

Collecteren voor de vrijheid

Maatschappij

AALTEN - Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met de liefde van je leven en uitkomen voor je mening. In Nederland vinden we dat zo gewoon, dat we bijna vergeten dat veel mensen die vrijheid niet hebben. Amnesty International komt op voor mensen die ten onrechte worden vervolgd, die worden gemarteld of onderdrukt voor wat ze zeggen of wie ze zijn. De vrouwen in Iran, de Oeigoeren in China, vreedzame protestanten in Moskou.

Amnesty houdt voor de 21ste keer haar landelijke collecte. In gemeente Aalten en Oost Gelre organiseert de lokale werkgroep deze collecte. Tussen 12 en 18 maart wordt gecollecteerd en worden flyers bezorgd. Doneren kan contant of via QR-code. Iedereen die mee wil doen met collecteren of het bezorgen van flyers, is welkom.
Amnesty streeft naar een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke rechten heeft en in vrijheid kan leven. Met acties, lobby, campagnes en rapporten oefent de organisatie druk uit op machthebbers die de rechten van mensen schenden. Dat blijkt een effectieve methode. Gewetensgevangenen komen vrij, doodvonnissen worden omgezet, discriminerende wetten worden aangepast, marteling stopt, daders worden berecht.
Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal opkomen voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen en daar welke autoriteit of machthebber ook op aanspreken. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte voor Amnesty van onschatbare waarde.
Meedoen kan via collecteren, maar ook via andere acties. Jaarlijks is de groep actief op de Zwarte Cross, de Farm en Coutry Fair en op lokale markten en braderie├źn. En door gastlessen op de middelbare school. Bel of mail voor meer informatie over collecteren met Barbara Oolthuis: 06-55935098, arnoenbarbara@gmail.com.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit