Geef-en-neem-kast. Foto: PR
Geef-en-neem-kast. Foto: PR

Geef-en-neem-kast in IJzerlo

Maatschappij

IJZERLO - Wie in IJzerlo het pad kiest naar Rengelinkweg 6, ziet daar voor een schuur een lichtblauwe kast staan. Het is de Geef-en-Neem-kast. De kast is opgezet door Mirjam Elburg en Mieke Eenink met een ideëel doel. 

Zij willen verspilling tegengaan. Iedereen heeft wel iets van levensmiddelen of toiletartikelen in de kast of kelder liggen die niet, of niet meer gegeten of gebruikt worden. Hiermee kan een ander blij worden gemaakt.
De spelregels zijn als volgt: Mensen kunnen verpakte houdbare levensmiddelen, maar ook toiletartikelen, maandverband, tandenborstels etc. plaatsen in deze kast. Let wel: geen alcolhol. Wie iets kan gebruiken uit de kast, neemt het gewoon mee. “Zo voorkomen we verspilling en bevorderen we de duurzaamheid. Daarnaast kunnen mensen met een kleine beurs een handje worden helpen met de wekelijkse boodschappen.”
De kast is uitdrukkelijk bedoeld voor iedereen, benadrukken de initiatiefnemers. Mensen moeten niet alleen iets brengen, maar ook iets meenemen. Het is gewoon fijn dat goede artikelen niet in de grijze container belanden maar daadwerkelijk gebruikt worden. Info: Mirjam Elburg (06-54698662 ) en Mieke Eenink (06-27153587).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit