Boodschappentassen. Foto: Esther Diepenbroek

Boodschappentassen. Foto: Esther Diepenbroek

Esther

AFM Hulp Week on tour in Dinxperlo!

Maatschappij

AALTEN/DINXPERLO – Van 19 tot en met 23 december wordt de zevende editie van de AFM Hulp Week gehouden. Alle acties van de voorgaande actieweken zijn ook dit jaar present. “Het doel is om mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken, deze doelgroep een geluksmomentje te geven.” Om alvast warm te lopen voor de werkelijke Hulp Week gaat het AFM team op zaterdag 10 december ‘on tour’ naar Dinxperlo!

Door Karin Stronks

De AFM Hulp Week richt zich op alle inwoners van de gemeente Aalten met een kleine beurs of die door omstandigheden een nare periode hebben gehad. “Voor deze mensen komen we in actie, deze mensen willen we graag even in het zonnetje zetten, een geluksmoment bezorgen.” Aan het woord is Esther Diepenbroek, woordvoerder van de AFM Hulp Week. 

Om alvast warm te lopen voor de werkelijke AFM Hulp Week, die van 19 tot en met 23 december wordt gehouden, is het AFM team op zaterdag 10 december in Dinxperlo. “We gaan gezelligheid brengen in Dinxperlo, voor een beetje reuring zorgen! We houden een weggeef-actie, we gaan bloemen uitdelen aan passanten met het verzoek om deze door te geven aan iemand die een bloemetje heeft verdiend. We roepen iedereen op om mee te doen. Ken je iemand die een bloem verdient, kom ons opzoeken in het Dinxperse centrum op zaterdag 10 december en doe mee aan onze actie!” 

De Dinxperse dames Monica Jansen en Brigitte Rougoor van Veur Dinxper Deur Dinxper hebben de eerste titel Naober van het Jaar in de wacht gesleept. Marcel te Brake, vrijwilliger van de AFM Hulp Week campagne geeft aan: “Voor de verkiezing van Naober van het Jaar kunnen nog mensen/initiatieven worden opgegeven. Het hoeft niet heel groots te zijn, iedereen kent wel iemand die altijd klaar staat voor een ander, die altijd voorop loopt om te helpen of om een leuke actie te organiseren! Schroom niet en geef iemand op die een nominatie of zelfs de titel Naober van het Jaar verdient!”  

De boodschappenactie is ook dit jaar een mooi item. Jumbo en Albert Heijn stellen, ondanks de stijgende prijzen, weer goed gevulde Big Bags ter beschikking. “Voor de boodschappenactie kunnen mensen zichzelf of een ander opgeven bij het meedoenpact. We gaan zorgvuldig om met persoonsgegevens. Bij het bezorgen komen veel verhalen los, dat hebben we de afgelopen jaren gemerkt. Dat raakt ons ook en daar staan we altijd open voor.” 

Bij 75 mensen/gezinnen die structureel in een moeilijke situatie zitten of die op wat voor manier dan ook een naar jaar achter de rug hebben wordt de brunch bezorgd. “De brunch wordt geheel bekostigd door een royale sponsor”, vertelt Esther. 

Ook de plantenactie, de radiobingo en de veiling worden dit jaar georganiseerd. “De veiling is 1 december officieel van start gegaan. Er zijn prachtige veilingitems waarop je kunt bieden. “Je kunt onder andere bieden op verschillende tickets van het Sjoksfestival, op een De Graafschap VIP arrangement, een fraai kunstwerk van Ger-Jan Voerman en een tattoo, gezet door Paul Dekkers, ter waarde van 120 euro.” De online veiling sluit op 22 december om 0.00 uur. 

Tijdens de AFM Hulp Week wordt elke avond rond de klok van 18.30 uur de opbrengst van de dag bekend gemaakt. Esther: “We hopen natuurlijk op een geweldig mooi resultaat! Alles voor onze gemeentegenoten die hulp, steun en een moment van geluk goed kunnen gebruiken. Dat zij op een fijne manier de kerst in gaan.”


www.meedoenpactaalten.nl
www.aladnafm.nl/hulpweek

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant