De deelnemers met snor. Foto: Dita Nawijn

De deelnemers met snor. Foto: Dita Nawijn

Dutterwattoo brengt 4518 euro op voor stichting Movember

Maatschappij

AALTEN - De zanggroep Dutterwattoo heeft voor het goede doel Movember maar liefst 4518 euro opgebracht. De stichting Movember vecht voor de gezondheid van de man. “Dit jaar is de uitdaging boven verwachting goed gelukt.” De zanggroep heeft geld opgebracht door de Snorrentocht te organiseren. Ook daagden de mannen de hele maand november anderen uit om een uitdaging te bedenken voor het goede doel. “Wij zijn super trots op alle mensen die een bijdrage hebben geleverd.”

Door Eva Schipper

De zanggroep Dutterwattoo bestaat uit Theo Stronks, Ed Nawijn, Henk Houwers en Gerard Nijman. Dit jaar organiseerden zij voor de vijfde keer de snorrentocht. “Je merkt dat de snorrentocht echt een soort naamsbekendheid krijgt. Op feestjes, tijdens visite of in het dorp wordt het steeds vaker genoemd. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee.” Dit heeft ook doorgeklonken in het resultaat. In totaal is er 5143 kilometer gelopen. Dit is tot nu toe het record.
De snorrentocht kon de hele maand november worden gelopen. In totaal hebben 537 mensen meegelopen. De wandelaars zijn erg positief over het concept dat de hele maand gelopen kan worden. Deze opzet was oorspronkelijk in verband met de toenmalige coronamaatregelen bedacht, maar blijkt nog steeds een succes te zijn.
Naast het geld en de gelopen kilometers is het uiteindelijke doel van de mannen het bespreekbaar maken van mannenziektes. Dit jaar werden de mannen van Dutterwattoo extra met de neus op de feiten gedrukt. “Opnieuw werd iemand dicht bij ons gediagnosticeerd met prostaatkanker, met uitzaaiingen.” De mannen hadden daarom deze maand nog een extra motivatie om de uitdaging aan te gaan. “We merken dat deze actie zeker effect heeft in het bespreekbaar maken van het onderwerp. Zo hoorden we dat mannen zich laten testen naar aanleiding van onze actie. Daar zijn wij ontzettend blij mee.”
Naast het bewandelen van de snorrentocht lieten meerdere mannen hun snor staan. Aan het eind van de maand zijn deze mensen samen op de foto gegaan. De deelnemers waren tussen de 13 en 73 jaar. Ook mensen die geen snor hadden, bedachten creatieve manieren om toch mee te doen. Zo had iemand een snor van hondenhaar, iemand snorsokken en iemand snorren gehaakt.
De zanggroep is super trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd. In het bijzonder bedanken ze de sponsoren Figulus, Estinea, de Domme Aanleg, Citywonen Winterswijk en Partycentrum ‘t Noorden. Volgend jaar verwacht de groep weer mee te doen met de actie. Dan staan de mannen weer klaar om het record te verbreken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant