Theo Vieberink. Foto uit familiearchief

Theo Vieberink. Foto uit familiearchief

IN MEMORIAM

Dansleraar ‘meneer Vieberink’ overleden

Maatschappij

In memoriam

ZUTPHEN - Na een veelbewogen en swingend leven is Theo Vieberink, in Zutphen beter bekend als ‘Meneer Vieberink’, op 11 september jl. overleden. Hij is 79 jaar oud geworden. 

Op 24 mei 1943 werd Vieberink geboren te Gendringen. Na te zijn opgegroeid in Nederland en Canada begon hij zijn carrière als dansleraar in de dansschool van zijn ouders te Aalten. Na 3 jaar verhuisde hij naar Duitsland om hier dansles te gaan geven op dansscholen in Darmstad, Bonn en Keulen. Enkele jaren later werd de eerste dansschool in Zutphen geopend aan de Laarstraat. Na een brand in dit pand is de huidige dansschool op Het Zwanevlot geopend. Deze dansschool wordt nu voortgezet door zijn dochter Debby.

Vieberink stond bekend om zijn humor, het oeverloos herhalen van grapjes en zijn eigenzinnigheid. Duizenden dansers hebben in de afgelopen jaren dansles gehad van ‘Meneer Vieberink’ en vele stellen hebben elkaar ontmoet tijdens een van de danslessen of dansavonden.

De laatste twee jaar van zijn leven werd hij in verband met de ziekte van Alzheimer liefdevol verzorgd op Het Spijk te Eefde waar hij op 11 september jl. is overleden.

Vieberink wordt op vrijdag 16 september in besloten kring gecremeerd. Op 25 september is er gelegenheid tot herdenken in de vorm van een ‘Memoriam avond’ in de dansschool voor iedereen die Theo gekend heeft. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit