Anke Fukkink (l.) en Wendy te Hennepe met vier peuters bij kinderopvang De Rupsjes. Foto: Karin Stronks

Anke Fukkink (l.) en Wendy te Hennepe met vier peuters bij kinderopvang De Rupsjes. Foto: Karin Stronks

Kinderopvang De Rupsjes in Barlo bestaat tien jaar

Maatschappij

Onderdeel van overkoepelende organisatie Juut & Co

Door Karin Stronks

BARLO - Locatie De Rupsjes, kinderopvang van het overkoepelende Juut & Co, bestaat tien jaar. Deze mooie mijlpaal wordt gevierd met de kinderen, ouders, werknemers, vrijwilligers en iedereen die erbij wil zijn. De feestelijke middag wordt gehouden op zaterdag 3 september van 14.00 tot 16.00 uur bij gebouw De Markerink in Barlo, waar locatie De Rupsjes is gevestigd.

Het is vakantietijd, er zijn vier kinderen bij kinderopvang De Rupsjes in gebouw De Markerink. De ruimte is klein gemaakt, de vier peuters zijn gezellig met elkaar aan het kwebbelen en spelen. Een van de vier heeft een knalgele bouwhelm op, de kinderen spelen met trekkers, hijskranen en boerderijdieren. 

“Tien jaar geleden ben ik gevraagd om hier in De Markerink met kinderopvang te starten. Ik was toen gastouder. Samen met Mariël te Brake en alle betrokken partijen, CBS Barlo, ouders, vrijwilligers zijn we in gesprek gegaan”, vertelt Anke Fukkink. Het enthousiasme is groot en de voorbereidingen gaan van start. Juut & Co wordt de overkoepelende organisatie van de kinderopvang in Barlo.

In gebouw De Markerink zijn de nodige aanpassingen gedaan. Er is een slaapkamer gerealiseerd voor baby’s, speciale toiletgroepen gebouwd, alle benodigdheden zoals boxen, scheidingswanden en kasten, zijn op wielen geplaatst omdat ’s avonds alles opgeruimd moet worden. Anke: “Zo kunnen we de ruimte vergroten en verkleinen, aanpassen naar hoeveel kinderen er zijn.” 

Kleinschalig
Gastouder Anke neemt ‘haar’ vijf kinderen mee en gaandeweg komen er meer kinderen bij. De opvang is kleinschalig, er kunnen maximaal zestien kinderen per dag terecht. Van maandag tot en met vrijdag is de opvang geopend. Leidster Wendy te Hennepe geeft aan: “We bieden opvang aan op vaste dagen maar ook flexibele opvang is mogelijk. Dat is handig voor mensen die onregelmatig werken. Kinderen kunnen van 7.00 uur ’s morgens tot ’s avonds 18.00 uur terecht.”

De kinderen komen aan tafel zitten en krijgen een kleurplaat. Ze gaan cupcakes kleuren. Anke: “Dat hoort bij het thema Feest, in de aanloop naar het jubileumfeest.” Het hele jaar door worden activiteiten aangeboden met thema’s zoals de vier jaargetijden. “De kinderen kunnen vrij spelen maar we hebben wel een ritme. Op vaste tijden eten, drinken, fruit, een activiteit aan tafel en een dutje staan dagelijks op het programma. Rust, Reinheid en Regelmaat is belangrijk voor de kinderen.”

Bijscholing
De medewerkers worden regelmatig bijgeschoold. Hester Salomé van Juut & Co geeft aan: “Kort geleden hebben onze medewerkers een opleiding over baby’s afgerond. We voldoen aan alle criteria, daar vallen bijvoorbeeld BHV en EHBO onder. We zijn verplicht om een kind-volgsysteem bij te houden, dat kan worden overgedragen naar de basisschool, mits ouders dat goedvinden.”

Volgens Wendy en Anke is de flexibiliteit een groot voordeel van De Rupsjes. “Toch werken we voor de meeste ouders met vaste dagen. Momenteel is onze locatie ‘goed gevuld’ maar er is nog plaats voor nieuwe kinderen. Wij regelen alles, van eten en drinken tot luiers en vervoer naar de BSO in Bredevoort.” Juut & Co werkt graag met stagiaires en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Vrijwilligers zijn ook van harte welkom! Voor de kinderen en voor ons erg fijn!” 

Feest
De medewerkers en kinderen kijken uit naar de festiviteiten rondom het tienjarig bestaan. Hester: “We vieren ons jubileum met z’n allen, betrokkenen bij Juut & Co, De Rupsjes en iedereen die daar gezellig bij wil zijn! Voor de kinderen is er een springkussen geregeld en zij kunnen zich laten schminken. Er wordt gezorgd voor een hapje en drankje. We hopen op een fijne gezellige middag met veel gasten!”

Meer info op de facebookpagina juutenco en op de website.


www.juutenco.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit