Het Duitse tienertalent Sarah Hübers treedt op. Foto: PR

Het Duitse tienertalent Sarah Hübers treedt op. Foto: PR

Derde AaltenDag staat in het teken van de geschiedenis

Maatschappij

AALTEN - Een gevarieerde Zomerse Markt met restanten van de plaatselijke winkels, streekproducten, een grote kinderrommelmarkt, straatmuziek, live-muziek in de avond, sfeervolle terrassen, heel veel gezelligheid, en altijd een extra accent.  Na een mooie eerste en een overweldigende tweede AaltenDag staat de derde editie, op donderdag 4 augustus. in teken van de geschiedenis van het dorp.

Tijdens de AaltenDagen vierthet dorp samen met de vakantiegangers de zomer. Elke AaltenDag heeft zijn eigen thema, en deze week is dat OudAalten. De publiekstrekker, het Modelspoorpanorama neemt deze AaltenDag deel met speciaal ook een replica van de oude Aaltense watermolen. Ook het Nationaal Onderduikmuseum pakt extra uit en zal rondom het museum diverse leuke activiteiten organiseren.
Speciale aandacht is er voor het oudste café van Aalten: Oerkroeg Schiller (open vanaf 16:00 uur). Hoogtepunten zijn verder de openstelling van de Oude Helenakerk, met aan het eind van de middag een Orgelconcert van Lisette van Veluw en de Synagoge met een speciale zomerexpositie. En speciaal extra open tijdens de AaltenDagen: het Helenahuis, een inspirerende ontmoetingsplaats vol kunst, geschiedenis en verhalen. Op de gevarieerde markt tijdens de AaltenDagen staat ook het Historisch Documentatiecentrum Aalten met onder meer aandacht voor de website en facebookpagina ‘Oudaalten’.
De bekende Zomerse Markt is dit jaar van 12 tot 18 uur te bezoeken. Op deze markt bieden de standhouders een uitgebreid assortiment aan artikelen aan. Ook is er elke AaltenDag de grote kinderrommelmarkt, dit jaar op een geheel nieuwe locatie: in de Landstraat tussen ’t Raadhuys en Leuven. Let op: van 14 tot 18 uur. Inschrijven voor de kinderrommelmarkt-nieuwsbrief kan op onderstaande website.

Sport
Elke AaltenDag is er van alles te doen op het Sportpleintje bij Navis Sport. Onder begeleiding van spelers van AZSV kan iedereen, jong en oud, zijn of haar voetbaltrap meten met een snelheidsmeter. Bij het Kinderpleintje rond de Wibra kunnen kinderen zich laten schminken en bierpulschuiven in het thema OudAalten en zoals alle jaren is er het Kermispleintje. Op het Muziekpleintje bij de Hema speelt onder meer het Duitse tienertalent Sarah Hübers. Om 20 uur start het muziekprogramma bij de horeca op de Markt. Vanaf 22 uur treden bij Leuven Lanterfanten en Partido op. Bij Schiller spelen Niels van Hoorn & Friends, eveneens vanaf 22 uur.
Alle evenementen bij de AaltenDagen zijn vrij toegankelijk. Op donderdag 11 augustus is de laatste AaltenDag van dit jaar. Het actuele programma is te vinden op de website.


www.aaltendagen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit