Een deel van de bezoekers in de tuin van Bernardus. Foto: PR
Een deel van de bezoekers in de tuin van Bernardus. Foto: PR

Zomerfietsexcursies van PP slaan aan

Maatschappij

AALTEN - Het zomerfiets-excursieprogramma van de Progressieve Partij is nu halverwege. Het slaat aan bij vooral de eigen inwoners van de gemeente. Dat was ook juist de bedoeling. Want de opzet is om actuele zaken die in de samenleving en politiek spelen te verbinden met interessante bestemmingen en deskundige uitleg.

De eerste fietstocht was naar de meelwormenkwekerij van Winsect in Barlo. Daar wordt geëxperimenteerd met het kweken van meelwormen. Een mogelijke oplossing voor de milieuvriendelijke productie van eiwitten.
De tweede excursie ging naar het voormalig azc-terrein Groot Deunk in Barlo, waar men ook in een soort burgerinitiatief kijkt of de biodiversiteit ter plekken een boost kan krijgen. ‘Verborgen kunstschatten’ in Bredevoort was het doel van de derde excursie. Exposities van regionale kunstenaars en fotografen leverden gesprekken en discussies op, waarna de dag werd afgesloten in de mooie Gallery Walk-in-Garden aan de Prinsenstraat achter de goudsmid en klokkenmaker Elcerlyck.
De vierde fietstocht gaat naar een interessant agrarisch bedrijf. Aan deze excursie kan slechts een beperkt aantal fietsers deelnemen. In totaal 25. Daarom krijgen alleen de mensen die al eens meegefietst hebben een uitnodiging.

Laatste
De laatste fietstocht van dit seizoen staat weer open voor iedereen. Het is vanuit Aalten gezien de langste tocht. De groep vertrekt op woensdag 10 augustus om 18.30 uur vanaf de Markt in Aalten om via een mooie route richting Dinxperlo te gaan. Daar is het nog geen rust, want na een bezoek aan het vernieuwde Grenslandmuseum leiden enkele gidsen uit Dinxperlo de deelnemers per fiets rond langs markante punten uit heden en verleden van dit grensdorp. Juist de bijzondere samenwerking aan weerszijden van de grens is een van de onderwerpen die in deze fietstocht centraal staan. Opgeven bij g.stronks@lijbrandt.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit