Ook in de vakantieperiode is er bij de bibliotheek van alles te beleven; ook biedt de bieb handig lichtgewicht leesvoer voor op reis. Foto: PR
Ook in de vakantieperiode is er bij de bibliotheek van alles te beleven; ook biedt de bieb handig lichtgewicht leesvoer voor op reis. Foto: PR

Ook tijdens de zomer is de bieb actief

Maatschappij

Lichtgewicht leesvoer voor op reis

REGIO - Het is zomervakantie. En ook nu is er van alles te beleven in de bibliotheek. Tot en met 19 augustus is er een divers programma, met gratis activiteiten voor jong en oud(er) in alle vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort, onder de naam Bieb Actief!

Nog tot en met 19 augustus is er wekelijks op dezelfde tijd een andere activiteit in alle vestigingen: op maandag in Aalten, op dinsdag in Dinxperlo, op woensdag in Terborg, op donderdag in Gendringen en Varsseveld en op vrijdag in Ulft. De activiteiten zijn in alle bibliotheken van 14.00 tot 16.00 uur, met uitzondering van de Bibliotheek Gendringen, daar zijn ze van 10.00 tot 12.00 uur. Het volledige programma is te lezen op www.achterhoeksepoort.nl en op de flyers die in de bibliotheken liggen.

Lichtgewicht leesplezier
E-books en luisterboeken voegen veel minder gewicht toe aan de bagage. Heel handig dus op vakantie. Van 1 tot en met 5 augustus kunnen bezoekers van het inloopspreekuur alles vragen over het gebruik van e-books en luisterboeken. Ook is het mogelijk om meer uitleg te krijgen over de Iguana app.

Koken onder de vulkaan
“Eten en koken is voor mij ‘una passione maggiore’ die in mijn genen zit. Deze grote passie vormt de ziel van mijn keuken...”, aldus Raffaela Amato. In deze keuken bereidt ze gerechten geïnspireerd op familierecepten van de oude generatie. Met haar verhalen neemt ze de deelnemers aan deze activiteit, die plaatsvindt van 8 tot en met 12 augustus, mee op een culinaire reis rond Napels en laat ze hen proeven van het echte Italië.

Robots in de Bieb
In deze introductie in de programmeertaal, leren kinderen robots programmeren met behulp van commando’s. Van 15 tot en met 19 augustus kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar Programmeren met Lego WeDo.

Meer informatie
Deelname aan alle activiteiten is gratis. Voor Robots in de Bieb en Koken onder de vulkaan is het wel nodig om van tevoren een plekje te reserveren. Dat kan via www.achterhoeksepoort.nl of tel. 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit