Sfeerimpressie van de Zwarte Cross, waar 16 juli 2017 Chef Special op het podium stond. Foto: Albert Schreuder

Sfeerimpressie van de Zwarte Cross, waar 16 juli 2017 Chef Special op het podium stond. Foto: Albert Schreuder

Achterhoekfoto.nl zoekt extra fotografen

Maatschappij

ACHTERHOEK – Het bruist in de Achterhoek. Er wordt weer volop genoten van evenementen en andere gebeurtenissen en hoe leuk is het dan om er daarna nog een (of meer) keer van na te genieten door foto’s terug te kijken? Dat kan op de fotowebsite www.achterhoekfoto.nl waar vele reportages te vinden zijn. Om die foto’s te maken, staan de fotografen van Achterhoekfoto.nl met hun camera(’s) in de aanslag. Wie ook graag met een camera op pad gaat en daar meer mensen van wil laten meegenieten, kan zich aansluiten.

Door Liesbeth Spaansen

Al vele jaren gaan de vrijwilligers met fotografie als grote hobby en passie veelvuldig op route door de Achterhoek. Helaas waren er door corona de afgelopen twee jaar weinig tot geen evenementen om te fotograferen en een aantal fotografen stopte er toen mee. De overgebleven fotografen van de fotowebsite bleken steeds creatief genoeg te zijn om ervoor te zorgen dat - binnen de coronamaatregelen – toch leuke en kwalitatief goede series foto’s konden worden gepubliceerd.

Veel bezoekers vinden hun weg naar de website van Achterhoekfoto.nl met sfeerimpressies van evenementen zoals concours hippiques, bazaars, motorclubevenementen en voetbalwedstrijden, toneelavonden, concerten, kermisoptochten en schuttersfeesten, wandelvierdaagsen, officiële openingen, exposities en meer.

Fotografen Albert Schreuder en Paul Harmelink zijn de beheerders van de site. Zij houden voor de website de mail bij en verzorgen het goedkeuren van de series voor plaatsing op site en facebook. Organisaties van evenementen kunnen een ‘Fotoreportage aanvragen’ via de website. Een van de fotografen kan dan het evenement op zich nemen. Omdat zij allemaal vrijwilliger zijn, kan het een keer een keer gebeuren dat er geen fotograaf beschikbaar is, maar dat komt gelukkig niet veel voor.

Nu evenementen en andere gebeurtenissen weer mogen, zou de groep heel graag nieuwe fotografen willen verwelkomen, die enthousiast zijn, een passie hebben voor het fotograferen én hun foto’s graag willen delen met anderen. Die een verhaal willen vertellen over een evenement en niet alleen de optredende artiest(en) in beeld brengen, maar ook de feestvierders, verkeersregelaars, de EHBO’er, iemand aan de kassa of de parkeerplaats vol fietsen. Een fotograaf krijgt een fotoperspas.

De foto’s van een activiteit worden liefst zo snel mogelijk op de website geplaatst, zodat belangstellenden terug kunnen kijken hoe een feest is geweest.

Vooral voor de volgende plaatsen zijn nieuwe fotografen van harte welkom: Lichtenvoorde, Varsseveld/Halle/Zelhem, Groenlo, Eibergen, Voor-Drempt/Achter-Drempt/Toldijk, Montferland/Zeddam en Doesburg. Zij kunnen zich via de website aanmelden.


achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit