Bruidspaar Herman en Bella Althof-Bennink met burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Cecile Roozenbeek
Bruidspaar Herman en Bella Althof-Bennink met burgemeester Anton Stapelkamp. Foto: Cecile Roozenbeek

Bruidspaar Althof-Bennink 60 jaar getrouwd

Maatschappij

AALTEN – Op maandag 16 mei zijn meneer Herman (bijna 88) en mevrouw Bella (87) Althof-Bennink 60 jaar getrouwd. Burgemeester Stapelkamp brengt samen met zijn vrouw Cecile een bezoekje aan het diamanten paar. Namens de gemeente Aalten wordt een boeket bloemen bezorgd.

Bella en Herman hebben elkaar ontmoet in Aalten op een dansavond. Beide echtelieden zijn geboren en getogen in Aalten, mevrouw woonde aan de Hogestraat, meneer aan de Molenstraat. 

Samen hebben ze 23 jaar aan de Varsseveldsestraatweg gewoond, nu al weer 35 jaar aan de Abel Tasmanstraat. Er worden in het huwelijk twee kinderen geboren, twee dochters, ze wonen allebei in Aalten. Er zijn acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen, het zevende achterkleinkind is op komst. 

Meneer heeft 42 jaar als schilder gewerkt, mevrouw werkte bij bakker Swijtink, daarnaast in de huishouding bij dokter Hartman. Qua gezondheid gaat het redelijk, meneer heeft een versleten knie en loopt iets minder goed. Ze gaan er nog graag op uit op de fiets, meneer heeft nog tot zijn 87ste brommer gereden. De echtelieden hebben geen van beiden een autorijbewijs. 

Ze wonen nog helemaal zelfstandig, zonder hulp. Het 60-jarig huwelijk is op zaterdag 14 mei gevierd bij ’t Romienendal met kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Donderdag 19 mei is er nog een heugelijk feit, meneer viert dan zijn 88ste verjaardag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit