De biljarters van de Kattenberg. Foto: PR
De biljarters van de Kattenberg. Foto: PR

Biljarters De Kattenberg stoten af op vernieuwd biljart

Maatschappij

Biljarters De Kattenberg
stoten af op vernieuwd
biljart

AALTEN – De biljarters van De Kattenberg hebben donderdag 12 mei samen afgestoten op het vernieuwde biljart. Een actie van een gulle sponsor maakte groot onderhoud mogelijk aan het negentien jaar oude biljart.  

De leisteen onderlaag is geëgaliseerd, het laken is vervangen en met de aanschaf van een nieuwe set ballen en een kruiskeu is het biljart weer als nieuw. Dit tot grote tevredenheid van de mannen die hier wekelijks met veel plezier een balletje stoten.

Hans Vultink
‘Je lijkt net Hans Vultink’ grappen de mannen. Er wordt gelachen, allemaal stoten ze om de beurt en luiden zo samen het vernieuwde biljart in. De reacties zijn lovend, het verschil is goed te merken en het biljart wordt goedgekeurd: ‘De ballen rollen precies daarheen waar je ze hebben wil’. De blije mannen wisselen tips uit en genieten nog de hele middag.

Nieuw leven
Wooncoach Jos Boersma, van de nieuwe woonvorm De Kattenberg, vertelt dat het biljart mede door coronamaatregelen afgelopen jaren weinig gebruikt is. Om het gebruik van het biljart nieuw leven in te blazen is hij in gesprek gegaan met Arnold Rots. Rots had het verzoek om in De Kattenberg een biljartgroep te starten met Rudie Prinsen en Bernard Kleine Schaars.

Gezellig
Vanaf augustus 2021 was het weer mogelijk, en sindsdien komen de heren hier wekelijks een middag biljarten. Met als doel bewoners van De Kattenberg uit te nodigen mee te doen. Het draait niet om winnen maar om het plezier en gezellig samen bezig zijn, ieder op zijn eigen niveau.
Cadeau
Ook mensen niet kunnen biljarten zijn van harte welkom om te komen kijken of een praatje te maken. Het heeft zeker bewoners enthousiast gemaakt, inmiddels spelen vier bewoners regelmatig mee of biljarten op andere momenten.

Arnold Rots was in 2003 nauw betrokken bij nieuwbouw van De Kattenberg, samen met de andere bedrijven hebben zij toen het biljart cadeau gedaan aan de bewoners. 

’De cirkel is rond’ zegt Arnold die het erg leuk vindt nu zelf als pensionado hier met een paar mensen te biljarten. Hij heeft contact gelegd met de sponsor die het onderhoud mogelijk heeft gemaakt zodat het biljart weer in prima staat verkeert. De biljarters waarderen dit enorm en kunnen zo weer jaren met erg veel plezier samen een balletje stoten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant