Organisatie PinXterWick weekend. Foto: Frank Vinkenvleugel
Organisatie PinXterWick weekend. Foto: Frank Vinkenvleugel

Drie dagen PinXterWick festival

Maatschappij

DINXPERLO - Het mag weer, reuring in het dorp na de lastige coronamaatregelen. De activiteitencommissie van het Ondernemersfonds Dinxperlo, Figulus, Jugendtreff Suderwick en Dinxperwick EV werken samen aan een grensoverschrijdend Euregio festival tijdens het pinksterweekeind op het Prins Clausplein op 4, 5 en 6 juni.

Door Waltraud Wensink

Er worden mooie activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud en er wordt hard en met een gezonde dosis enthousiasme gewerkt om Dinxperlo op de kaart te zetten. Ook mensen uit de omliggende regio zijn hierbij meer dan welkom. Ramon Radstaak, Gerard Smits en Gerrit van Veen maken deel uit van de activiteitencommissie namens het OFD en vertellen graag wat het publiek kan verwachten.

The place to be
Het prins Clausplein is tijdens het pinksterweekeind ‘the place to be’ en krijgt hiermee de functie die Dinxperloérs graag van het plein in het centrum zien. Gerrit van Veen: ”Het middelpunt van Dinxperlo, de plek waar we iedereen graag zien, en waar iedereen elkaar kan ontmoeten. Niet alleen in het pinksterweekeind maar ook met het oog op de toekomst zouden we graag zien dat het Prins Clausplein die functie meer toegedeeld krijgt. Het is uitermate geschikt voor mooie activiteiten. We willen graag benoemen dat er sprake is van een prettige samenwerking met de gemeente Aalten die met ons meedenkt hoe we alles zo goed mogelijk voor elkaar kunnen krijgen.” De activiteitencommissie benadrukt nogmaals dat het hier ook gaat om een ‘Euregio grensoverschrijdend festival’.

Beachspeldagen, muziek en proeverij
Wat kan het publiek verwachten tijdens het Pinxterwick Festival? Op 4 juni wordt er gestart met de ‘Figulus Beach Speldag’ waarbij Figulus in samenwerking met Dios mooie clinics organiseert voor de jeugd tot 9 jaar. Dit alles op een zand/beachveld dat daar speciaal voor wordt aangelegd. De opgave voor deze speldag wordt gecoördineerd door Figulus en via de verenigingen zal hier meer informatie over komen. Ramon: ”Vanaf 16:00 uur zullen er gezellige en zomerse klanken te horen zijn op de ‘Summer Beach party’ met medewerking van ‘Feestverhuur Achterhoek’. De deelnemende Dinxperlose horeca zorgt gezamelijk voor een gezellig drankje, dan alleen nog een zonnetje en de dag kan niet meer stuk. Op 5 juni is er een ‘beachvolley’ toernooi voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar. Lekker sportief bezig en dan aansluitend muziek op het plein.”

Gerard: ”Hier starten we stipt 18.00 uur mee dus zorg dat je er klaar bent voor vier geweldige liveacts namelijk ‘Frontal’, ‘Bugs ’n Bones’, ‘The Sigmunds’en de ‘Niet te stoppen Band’.” Frontal is de spiksplinternieuwe coverband bestaande uit vijf personen maar strijden als één staat in hun biografie. ’The Sigmunds’ zijn jongemannen met een voorliefde voor Americana, pretentie en onderbuik stimulerende ritmesessies. De ‘Niet te stoppen band’ is een top 2000 Party Band met ervaren muzikanten die zorgen voor volop feest, ze zijn gewoonweg niet te stoppen!

Aanmelden voor proeverijplein
Op 6 juni wordt ‘Pinxterwick’ afgesloten met een ‘speciaalbier proeverij’ en bijzondere wijnen op het ‘proeverijplein’. Hiervoor moet men kaarten online bestellen of vooraf kaarten kopen. Bij deze ‘speciaalbier proeverij’ en wijnen krijgt het publiek advies van Edwin Bruntink. Het gaat om het ‘speciaalbier’ maar de wijn kan men zien als een extra service omdat niet iedereen bier drinkt, maar in plaats daarvan wel graag een wijntje lust. De sfeer ‘an sich’ is ook al een belangrijke factor bij deze proeverij. De kaartverkoop start op vrijdag 20 mei. Houd hiervoor de Facebookpagina ‘Wat te doen in Dinxperlo’ in de gaten. De kaarten contant betalen en ophalen kan bij Noaberz, Ristorante de Markt, Eten bij Rico en Luck Cafe. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit