'Diamanten' Dick en Loltje Luiten, geflankeerd door burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cecile. Foto: Jan Oberink
'Diamanten' Dick en Loltje Luiten, geflankeerd door burgemeester Anton Stapelkamp en zijn vrouw Cecile. Foto: Jan Oberink

Dick en Loltje Luiten-de Jong 60 jaar getrouwd

Maatschappij

AALTEN – Op dinsdag 3 mei krijgen Dick en Loltje Luiten-De Jong bezoek van burgemeester Anton Stapelkamp, ze zijn 60 jaar getrouwd. Er worden bloemen bezorgd namens de gemeente Aalten.

Het diamanten paar, 85 (Dick) en 80 (Loltje) jaar oud, woont nog altijd zelfstandig. Hoe gaat het met de gezondheid? “We hebben wel eens wat maar momenteel gaat het goed”, aldus het echtpaar. 

In het huwelijk worden vier kinderen geboren, inmiddels zijn er acht kleinkinderen. Dick heeft van jongs af aan op de boerderij gewerkt, met veel plezier. Loltje werkte bij een meubelzaak waar ze onder andere gordijnen maakte. Later hielp ze op de boerderij en deed vrijwilligerswerk, onder andere bij de ouderenbond en de kerk. 

Zoon Erik heeft de boerderij overgenomen, zoon Johan heeft de ‘oude’ boerderij. Dick Luiten is al meer dan 60 jaar lid van de Fokvee vereniging Aalten-Winterswijk waarbij werd meegedaan aan wedstrijden. Prijzen werden daarbij altijd gevierd. De club bestaat nog steeds.

Dick en Loltje leren elkaar kennen via de beide families. De ouders van Loltje woonden dichtbij de oom van Dick, ze hadden beide een boerderij. De zus van Dick ging oppassen en later ging Loltje mee. Daardoor leerden ze elkaars familie kennen en dus ook elkaar. 

Wat doen Dick en Loltje graag samen? Ze gaan graag samen lopen of fietsen. Vroeger werkten ze samen op de boerderij en hebben meegedaan aan een internationaal uitwisselingsprogramma waarbij jonge boeren vanuit de hele wereld bij ze in huis kwamen. Ze gingen dan op vakantie naar het land waar de jonge boer vandaan kwam en kwamen dan in contact met zijn of haar familie. Zo zijn ze meerdere keren op vakantie geweest.

Wordt het 60 jarig huwelijk gevierd? Begin juni wordt een feestje gehouden in de tuin bij de boerderij. In mei is het vaak te koud voor buiten, daarom is het feestje een maand opgeschoven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit