Aardbeienplanten van Bert Lensink Zachtfruit. Foto: PR
Aardbeienplanten van Bert Lensink Zachtfruit. Foto: PR

Bert Lensink Zachtfruit veilt eerste kistje aardbeien voor Joanne Foundation

Maatschappij

AALTEN - Bert en Christie Lensink, van Bert Lensink Zachtfruit, zijn zo’n 25 jaar specialist op het gebied van aardbeien kweken in de Achterhoek. De aardbeienplanten staan buiten op stellingen, jaarlijks goed voor ongeveer 60.000 bakjes aardbeien. Elk jaar wordt gewoonlijk het eerst geplukte kistje aan een gekozen goed doel geschonken. Dit jaar willen Bert en Christine dat eens anders doen.

Om iedereen een kans te geven om te genieten van de eerste geplukte aardbeien wordt het eerste kistje aardbeien geveild via Facebook. De opbrengst van deze veiling komt volledig ten goede aan de Joanne Foundation te Aalten. Deze stichting richt zich met name op de bevolking van Ndegeya, een klein, arm dorpje ten noorden van Masaka. Op de website www.joannefoundation is te lezen hoe Joanne Foundation is ontstaan en wat de stichting zoal doet.  

Als het weer mee blijft werken worden rond 14 mei de eerste aardbeien geplukt. Zodra het eerste kistje aardbeien geplukt is zal de veiling plaatsvinden op de Facebook pagina: Bert Lensink Zachtfruit. Volg de Facebookpagina om met de veiling mee te kunnen doen. Bert en Christine zouden het geweldig vinden als er een leuk bedrag voor de Joanne Foundation kan worden opgehaald met de veiling. In het kistje zitten acht bakjes aardbeien van elk 500 gram.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant