Bouw clubgebouw BMC ligt tijdelijk stil. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Bouw clubgebouw BMC ligt tijdelijk stil. Foto: Bernhard Harfsterkamp

Clubgebouw BMC mag nog niet worden voltooid

Maatschappij

AALTEN – Opnieuw tegenslag voor de Bredevoortse Motorclub (BMC). Na jaren zoeken en procedures over de plannen om een clubgebouw te bouwen aan de Ganzenpoelendijk nabij de Intratuintuin van Heinen in Bredevoort kon er eindelijk gebouwd worden. De bouw was bijna gereed. Door een uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op 30 maart moet de bouw worden stilgelegd en kunnen er voorlopig geen activiteiten worden georganiseerd.

Door Bernhard Harfsterkamp

Het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied, herstelbesluit BMC’ en de omgevingsvergunning voor het clubhuis van BMC zijn vernietigd. Alle bezwaren tegen het herstelbesluit zijn ongegrond verklaard. Toch vindt de hoogste bestuursrechter het besluit betreffende het onderdeel geluid niet compleet. In de akoestische rapportage is de bedrijfswoning Bredevoortsestraatweg 118 buiten beschouwing gelaten. In deze woning woont Willy Heinen van de Intratuin. Hij is zelf betrokken bij de motorclub en is mede-initiatiefnemer van het clubgebouw op grond, die bij hem in bezit is. Hij heeft geen enkel bezwaar tegen het clubgebouw. Toch vindt de Raad van State dat zijn woning wel in de akoestische rapportage moet worden meegenomen.

De gemeente noemt dit ‘op zijn minst opmerkelijk’. Omdat het herstelbesluit van de gemeenteraad is vernietigd, zal er een nieuw herstelbesluit moeten komen. Daartoe zal de akoestische rapportage door ‘deskundigen op dit terrein’ opnieuw beoordeeld worden. “Oplossingen worden op dit moment gezien in een verdere beperking van de (meest luidruchtige) activiteiten (met name in de avond en nacht) of geluidwerende maatregelen.” Een combinatie van beide is eveneens mogelijk. Burgemeester en wethouders hebben het besluit van de Raad der State voor kennisgeving aangenomen en wachten op de resultaten van het nieuwe onderzoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant