Opschaakel'n draait warm in de AFM studio voor een uurtje optreden. Foto: Karin Stronks
Opschaakel'n draait warm in de AFM studio voor een uurtje optreden. Foto: Karin Stronks

AFM Hulp Week, dag vijf

Maatschappij

AALTEN – Net voor achten ’s avonds is de band Opschaakel’n aan het warmdraaien voor een live optreden in de AFM studio. De vrijwilligers zitten na te praten in de ontvangstruimte, afstand in acht nemend. De vijfde AFM Hulp Week dag zit er bijna op. De teller staat inmiddels op een bedrag van 8177,35 euro.

Opschaakel’n, bestaand uit vijf in het zwart geklede mannen, speelt onvervalste Achterhoekse rockmuziek. Onder andere nummers van Normaal van ruim veertig jaar geleden passeren de revue. In de studio interviewt Joey Muller Christiaan ter Haar van het Aaltense Sjoksfestival. 

“We hebben een mooi item voor de veiling van de AFM Hulp Week, een All Access Bon”, zegt Christiaan. Joey: “Wat zit er allemaal bij inbegrepen?” Christiaan: “Entree vrijdagavond, diner in een van de deelnemende restaurants en entree op zaterdag. En twintig munten per persoon.” Tot nu toe is er 40 euro geboden op deze super VIP kaart. Christiaan: “De waarde van de All Access Bon is 229 euro. Er kan nog best iets bij…” 

Volgens AFM vrijwilligers begint de veiling goed te lopen, er kan nog op de leuke items geboden worden tot woensdagavond 23.59 uur. “Wie wil er nou niet Angelique Krüger op de koffie met taart! Of een tattoo-bon van Paul Dekkers ter waarde van 120 euro! Of een fotoshoot, een huiskamerconcert of een tuinontwerp! Het aanbod is erg mooi dit jaar.” Ook op dag vijf wordt de tussenstand bekend gemaakt, er is tot dan toe een bedrag binnengekomen aan geld en goederen van 8177,35 euro. “Prachtig bedrag al!” 

Op dag vijf zijn nog boodschappentassen met inhoud bezorgd bij mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Marco van Lochem: “We krijgen nog steeds aanmeldingen binnen. Dat is super natuurlijk. We willen hier nog even benadrukken dat we absoluut discreet met de gegevens omgaan. Er staat geen cameraploeg voor je neus als we de spullen komen brengen. We komen met een paar mensen en de namen van ontvangers worden nergens openbaar gemaakt!” 

De naober van de dag is dit keer Rima Helli, een dame uit Dinxperlo die vrijwilligerswerk doet voor Figulus Welzijn, ze geeft naailes bij het vrouwencafé en zet zich belangeloos in voor IKC De Bosmark. Donderdag wordt de eerste Naober Van Ut Jaor bekend gemaakt door de jury. 

“We bieden ook nog twee avonden live muziek vanuit de studio, de bands zijn zo blij dat ze een podium kunnen krijgen! En wij vinden het ook prachtig natuurlijk. Cynbel komt woensdag spelen en donderdag vanaf zeven uur, na het bekend maken van de opbrengst en de Naober Van Ut Jaor speelt Mizstic een mooi stukje muziek voor onze luisteraars en kijkers.” Alle informatie over de acties en de tussenstanden is te vinden op de website.


aladnafm.nl

Joey Muller (rechts) tijdens het interview met Christiaan ter Haar van het Sjoksfestival. Foto: Karin Stronks

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit