Dorcas winkel. Foto: PR
Dorcas winkel. Foto: PR

Tien jaar Dorcas winkel in Aalten

Economie

AALTEN - De Dorcas kringloopwinkel in Aalten opende op 13 december 2013 de deuren aan de Nijverheidsweg. Na een lange zoektocht en veel inspanning van de vrijwilligers van het eerste uur startte de verkoop van ingebrachte maar nog goed bruikbare spullen voor een tweede leven. De totale opbrengst ging en gaat nog steeds naar de projecten waarmee Dorcas elders in de wereld de levensomstandigheden tracht te verbeteren van de allerarmsten. Projecten opgezet door lokale partners die gericht zijn op zoveel mogelijk zelfredzaamheid.

Het tienjarig jubileum wordt gevierd op zaterdag 16 december tijdens de winkelopening van 9.30 tot 15.30 uur. Er zijn diverse acties op verschillende afdelingen en Sandra Vanreys heeft aangeboden om met leerlingen zowel ’s morgen om 10.00 uur als ’s middags om 14.00 uur een optreden te verzorgen.
Nu tien jaar later is de winkel een begrip in Aalten en de regio, ook over de grens in Duitsland. “We leveren een belangrijke bijdrage aan het hergebruik van artikelen, aan het voorkomen van verspilling”, aldus een woordvoerder. “Bij ons kun je ook met een kleine portemonnee gezellig winkelen en in de koffiehoek is er een lekker kopje koffie en tijd voor een praatje. Er zijn ongeveer 130 vrijwilligers actief. Wie belangstelling heeft om als vrijwilliger aan te sluiten, kan binnenlopen of contact opnemen via 0543-537458 of dorcaswinkelaalten@dorcas.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant