Albert, Bram en Helga Stoverink. Foto: Ed Doppen
Albert, Bram en Helga Stoverink. Foto: Ed Doppen

Restaurant Olde Marckt viert 25-jarig jubileum

Economie

AALTEN - Restaurant Olde Marckt, mooi gelegen aan de historische markt van Aalten, beleeft een bijzonder jaar. Het is namelijk 25 jaar geleden dat het echtpaar Albert en Helga Stoverink het voormalig hotel Keizer overnamen om er een culinair restaurant van te maken. Met veel liefde en hard werken hebben ze er een restaurant van gemaakt dat druk bezocht wordt door mensen uit Aalten en heel Nederland. En dat heeft een reden: gastvrijheid, een warm welkom en topkwaliteit maken het restaurant geliefd. Ga er maar eens goed voor zitten aan de fraai met wit linnen en kaarsen gedekte tafel. 

Het team van Olde Marckt wil in dit jubileumjaar hun vaste gasten danken, en doet dat door een driegangen lunch aan te bieden voor het jubileumbedrag van 25 euro. Dit bedankje voor hun gewaardeerde gasten is natuurlijk ook een mooie manier om voor het eerst kennis te maken met het restaurant.
Er is nog een reden waarom 2023 een belangrijk jaar is voor Olde Marckt. Toen Albert en Helga 25 jaar geleden begonnen aan hun droom de horeca in Aalten uit te breiden met een toprestaurant, waren ze een jong stel met hun twee kleine kinderen (Bram en Anne). Bram groeide op in een omgeving waarin alles draait om kwaliteitsingrediënten, perfecte bereiding, gastvrijheid en een fijne avond voor de gasten. Al snel was duidelijk dat hij de liefde voor het vak deelde met zijn ouders. Toen hij volwassen werd, leek het voor de hand te liggen dat Bram ‘in de zaak’ zou gaan. Besloten werd dat Bram er eerst op uit moest om ervaring op te doen, en het vak te leren van de besten.
Bram werkte onder andere bij restaurants in Aalten en Varsseveld. Hij zette zijn ontwikkeling door en werkte onder leiding van Toine Smulders bij ’t Wolversveen in Zelhem. Daarna volgden de (Michelin) sterren zaken De Echoput in Hoog Soeren, en ’t Raedthuys in Duiven. De laatste zeven jaar werkte Bram bij de gerenommeerde De Lindenhof in Giethoorn (twee Michelin sterren). Hij schopte het daar tot de hoogste chef.
Mensen denken dat er in topkeukens hoogspanning, stress en een strenge hiërarchie van rangen en standen hoort te zijn. Het tegendeel is volgens Bram waar. “Een goede sfeer en samenwerking, teamgeest, en zelf het goede voorbeeld geven werken veel beter. De sfeer in de keuken proef je op het bord.”

‘De sfeer in de keuken proef je op het bord’


Met de komst van de nieuwe generatie wil Olde Marckt de volgende stap zetten in kwaliteit en smaak. De klassieke Franse keuken, het koken met de seizoenen, en de verse lokale ingrediënten blijven, maar dan met een nieuwe twist van Bram. De smaken nog verfijnder en nieuwe gerechten en verrassende combinaties op de kaart. De basis blijft altijd eerlijk koken en lekker eten én drinken: de familie Stoverink bestaat uit wijnliefhebbers, en adviseren daar graag over. De wijnkelder en wijnkaart zijn uniek voor de Achterhoek.
Chef Bram: “Alles begint met een mooi product, dan is de basis al goed. Goed koken, beheersing van het ambacht en de technieken maken het af.”
Over mooie lokale seizoensgebonden producten gesproken: het wildseizoen is begonnen. Het wild dat geserveerd wordt, is zelf geschoten door Albert. Beter en verser kan niet. Olde Marckt verrast de bezoekers graag met heerlijke wildgerechten of kom genieten van het jubileummenu (driegangen 25,00 euro). Gelieve vooraf te reserveren via 0543-472951 of info@oldemarckt.nl.

Openingstijden:

Maandag Vanaf 11:00 uur

Dinsdag Gesloten

Woensdag Gesloten

Donderdag Vanaf 11:00 uur

Vrijdag Vanaf 11:00 uur

Zaterdag Vanaf 11:00 uur

Zondag Vanaf 13:00 uur

Keuken open vanaf 12.00 tot 21.00 uur Op zondag keuken open vanaf 13.00 tot 21.00 uur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit