Foto: PR
Foto: PR

Gratis workshop: Veilig online bankieren

Economie

AALTEN - Tijdens een gratis workshop die de Bibliotheek in samenwerking met Heilbron Aalten houdt op maandag 9 oktober in de Bibliotheek Aalten, leren deelnemers hoe ze veilig kunnen bankieren.

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat wordt alleen maar meer. Want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leren deelnemers tijdens de workshop hoe ze internetcriminaliteit herkennen, welke vormen van internetcriminaliteit er zijn, in welke situaties ze gegevens niet moeten delen en wanneer ze een website of e-mail kunnen vertrouwen.
Ter afsluiting van de workshop, krijgen de deelnemers de informatiebox Financieel veilig ouder worden van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mee naar huis.

Meedoen
De workshop is op maandag 9 oktober om 19.30 uur in de Bibliotheek Aalten. Hij is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met online bankieren en onzeker is over de veiligheid óf die al online bankiert en wil weten hoe je dit veilig doet. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met Heilbron Aalten, Zelfstandig Adviseur van RegioBank. Het is echter niet nodig om klant bij RegioBank te zijn om deel te kunnen nemen. Ook een lidmaatschap bij de Bibliotheek is hiervoor geen vereiste.
Gezien het aantal informatieboxen, is het wel belangrijk om van te voren een plekje te reserveren. Dit kan via www.achterhoeksepoort.nl of met een telefoontje naar 088-0062929.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit