Mark van Dam van de Aaltense Uitdaging. Foto: PR

Mark van Dam van de Aaltense Uitdaging. Foto: PR

Aaltense Uitdaging: voor verenigingen en maatschappelijke organisaties

Economie

AALTEN - Heb je als vereniging een nieuw kopieerapparaat nodig of zoek je als molen een elektromotor? Bel of mail naar Mark van Dam van de Aaltense Uitdaging. Wellicht dat hij kosteloos of tegen minieme kosten een oplossing weet. De Aaltense Uitdaging is opgezet vanuit het bedrijfsleven.

Door Jos Wessels

Verenigingen, kerken en maatschappelijke organisaties zijn het cement van de samenleving, zegt men vaak. Binnen die clubs kijkt men immers naar elkaar om en werken jong en oud samen aan hetzelfde doel. Dat sociale netwerk is in onze gemeente nog heel sterk en dat moeten we in stand houden. Dat vinden ondernemers ook en daarom hebben zij een aantal jaren geleden de Aaltense Uitdaging opgericht.
Het begon allemaal heel concreet: een bedrijf schaft nieuwe computers en bureaustoelen aan; de oude die nog heel bruikbaar zijn gaan naar een vereniging. De Aaltense Uitdaging werd een club van ondernemers, van bouwbedrijven tot machinefabrieken en banken. Ook deze krant is een van de bedrijven die het werk van de Aaltense Uitdaging ondersteunt.
Naast het bestuur heeft de Uitdaging een matchgroep. Daar kan de manager een beroep op doen als er een vraag binnen komt. De Aaltense Uitdaging is de laatste jaren ook breder gaan werken. Als je als club advies nodig hebt, bijvoorbeeld hoe je verder moet in de toekomst, kun je een beroep doen op de Aaltense Uitdaging. Zij zorgen voor professionele adviseurs die een avond komen meedenken.

Mark van
Dam: beamerschermen
voor Scouting
en speeltuin
Robbedoes


Centrale persoon in de Aaltense Uitdaging is Mark van Dam. Hij is per 1 mei aangetreden als nieuwe manager als opvolger van Marianne te Linde. Mark is direct te benaderen via de telefoon of de mail (zie hieronder).
Mark is 52 jaar. Hij is altijd ondernemer geweest. Hij runde een camping en een horecabedrijf. Hij is ook actief bij de Winterswijkse Uitdaging en heeft het laatste jaar ook veel gedaan aan hulp voor Oekraïne. Zo is er een medicijnpool opgezet en werden hulpgoederen –gratis - door transportbedrijven naar Oekraïne gebracht.
Bij het kennismakingsgesprek toont Mark meteen de praktijk. In zijn auto heeft hij twee schermen voor beamers bij zich, een is voor de scouting en een voor speeltuin Robbedoes.
Mark roemt de goede en intensieve samenwerking met de gemeente Aalten, Figulus en Laborijn. Hij is ontvangen in een warm bad, zegt hij zelf. Gemeente en Uitdaging kijken over en weer hoe zij dingen kunnen ondersteunen. Mark wil met name kwijt dat de betrokken wethouders Hans te Lindert en Joop Wikkerink actief meedenken en makkelijk te benaderen zijn.

Beursvloer
De Aaltense Uitdaging is met name ook bekend geworden door de beursvloer. Op een middag komen verenigingen en bedrijven samen met concrete vragen en aanbiedingen. Net als op de beurs werden ter plekke deals gesloten. Men kon die zelfs in geld uitdrukken door te berekenen wat clubs en maatschappelijke organisaties anders hadden moeten betalen.
Door de corona moest men stoppen met de beursvloer, maar in het voorjaar van 2024 wordt die weer georganiseerd. Een tip wellicht voor alle clubs in de gemeente Aalten.
Men kan voor alle vragen Mark van Dam benaderen. Hij is te bereiken via info@aaltenseuitdaging.nl of via 06-21558266.
Meer over het werk van de Aaltense Uitdaging kan men vinden op:


www.aaltenseuitdaging.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit