Afbeelding

Praktijk EFT-Aalten 10 jaar!

Economie

Op 25 mei 2013 opende Anita Eeltink Praktijk EFT-Aalten. Gedreven door eigen positieve ervaringen met Emotional Freedom Techniques (EFT) besloot ze zich te bekwamen tot therapeut. Sindsdien hebben veel mensen baat gehad bij deze methodiek om angst, stress en trauma te behandelen. “Als iedereen zijn of haar eigen ballast opruimt, wordt de wereld een stukje mooier”, aldus Eeltink. “Over je probleem praten en het begrijpen helpt, maar is niet altijd genoeg. Emoties en stress houd je vast in je lichaam”.
Aanvankelijk moest vaak worden uitgelegd wat EFT’’tapping’ inhoudt. Tegenwoordig weten mensen meestal wel dat het gaat om een combinatie van tikjes op meridiaanpunten (o.a. in het gezicht) en het (na)zeggen van korte zinnen. Dat EFT vreemd en zweverig zou zijn, werd al snel ontzenuwd door de praktische, nuchtere aanpak en de goede resultaten. Verwijzers zoals praktijkondersteuners en verloskundigen attenderen geregeld op deze vorm van therapie.

Een voordeel is dat EFT ook zelf te leren is om stress en emoties te reguleren. Eeltink ontwikkelde een online cursus die deelnemers zelfstandig kunnen volgen om zich de techniek eigen te maken.
Deze maand zijn er jubileumacties, waaronder gratis workshops en een forse korting op de online cursus. Zie www.eft-aalten.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door Praktijk EFT-Aalten. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit